Απώλεια βάρους: Οι καλύτερες τροφές για το πρωινό σας – Συμβουλές από έναν ειδικό

Πέντε υγιεινές και διαιτητικές τροφές για το πρωινό σας.

Απώλεια βάρους: Οι καλύτερες τροφές για το πρωινό σας – Συμβουλές από έναν ειδικό

Γυναίκα πίνει καφέ στην κουζίνα.

Bigstock

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Είναι αυτό που θα σας δώσει ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας, θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρα και είναι ένας σημαντικός «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με έρευνες, αυτοί που τρώνε πρωινό είναι πιο αδύνατοι σε σχέση με εκείνους που δεν τρώνε, μπορούν να χάσουν βάρος πιο εύκολα, ενώ, τέλος, παίρνουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμόόπως φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό θα πρεπει να προσφέρει έναν συνδυασμό πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Ποιες είναι οι ιδανικές τροφές λοιπόν;

Η διαιτολόγος Brierley Horton γράφει στο eatingwell.com:

Σμέουρα

smeouro-egkymosyni.jpg

Σμέουρα μεσα σε μπολ.

Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 8 γραμμάρια φυτικές ίνες, δηλαδή ποσότητα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουν δύο φλιτζάνια φράουλες. Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι φυτικές ίνες;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, η κατανάλωση φυτικών ινών μειώνει τις πιθανότητες αύξησης βάρους και βοηθά στο αδυνάτισμα. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η κατανάλωση 8 γραμμαρίων φυτικών ινών για κάθε 1.000 θερμίδες είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια δύο κιλών.

Βρόμη

Oatmeal Bowl. Oat Porridge With Banana, Blueberry, Walnut, Chia Seeds And Oat Milk For Healthy Break

Μπολ με βρόμη, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Bigstock

Και η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού με αποτέλεσμα να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα. Ένας δεύτερος λόγο είναι ότι η βρόμη περιέχει υδατάνθρακες βραδείας καύσης, δηλαδή υδατάνθρακες που χωνεύονται αργά με αποτέλεσμα να μην αισθάνεστε πείνα.

Γιαούρτι

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine το γιαούρτι συγκαταλέγεται στις πέντε τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Επίσης, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη η κατανάλωση της οποίας επίσης σύμφωνα με έρευνες ενισχύει την απώλεια βάρους.

Φυστικοβούτυρο

fistikovoutiro-xriseis1.jpg

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και το ίδιο ισχύει κι για τα αλείμματα. Το φυστικοβούτυρο θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρα, ενώ χαρακτηρίζεται για την υψηλή περιεκτικότητά του σε καλά λιπαρά οξέα. Δύο κουταλιές της σούπας έχουν 200 περίπου θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνη και 2 γραμμάρια φυτικές ίνες.

Αυγά

Ένα μεγάλο αυγό έχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνη και 72 περίπου θερμίδες. Έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που κατανάλωναν αυγά στο πρωινό τους πεινούσαν λιγότερο μέσα τη μέρα και έχασαν το διπλάσιο βάρος σε σχέση με άλλους που τα αυγά δεν υπήρχαν στην καθημερινή τους διατροφή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved