Απώλεια βάρους: Σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες για κάθε ώρα της ημέρας

Σνακ υγιεινά και με λίγες θερμίδες που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου.

Απώλεια βάρους: Σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες για κάθε ώρα της ημέρας

γυναίκα κρατά κρακεράκι με μύρτιλα.

Bigstock

Ο συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής και άσκησης είναι το κλειδί για την υγιή απώλεια βάρους. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ισορροπημένη διατροφή; Σίγουρα όχι μόνο τον περιορισμό θερμίδων. Επιπλέον, είναι σημαντική κατανάλωση των κατάλληλων τροφών και στις σωστές ποσότητες.

Οι φυτικές ίνες για παράδειγμα είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και η κατανάλωσή τους παρατείνει την αίσθηση κορεσμού με αποτέλεσμα να νιώθεις χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν την κατανάλωση τουλάχιστον 28 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα.

Σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου

Ιδέες για σνακ που μπορούν να ικανοποιήσουν και τις λιγούρες για γλυκό και που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου στην τσάντα σου.

Σμέουρα με επικάλυψη σοκολάτας υγείας

Ένα φλιτζάνι σμέουρα περιέχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Τα σμέουρα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα.

Crackers με αβοκάντο

Μισό αβοκάντο έχει 6,75 γραμμάρια φυτικών ινών και συνδυάζοντας το σούπερ θρεπτικό αυτό φρούτο με ένα ή δύο crackers (ιδανικά ολικής άλεσης) θα είστε χορτάτη για ώρα.

Αχλάδι και τυρί

Το αχλάδι είναι φρούτο εποχής και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό. Έχει επίσης χαμηλή θερμιδική αξία και μπορείς να το συνδυάσεις με ένα κομμάτι τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Ένα αχλάδι μεσαίου μεγέθους έχει 5,75 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ το τυρί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Μπανάνα και αμύγδαλα

Η μπανάνα περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Συνδυάστε την με 8 έως 10 αμύγδαλα που είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και απολαύστε ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved