Mαμά και διατροφή: Χάστε βάρος αλλάζοντας τη διακόσμηση της κουζίνας

Κάνοντας μικρές αλλαγές στη διακόσμηση της κουζίνας μπορείτε να χάσετε βάρος, σύμφωνα με έρευνες.

Mαμά και διατροφή: Χάστε βάρος αλλάζοντας τη διακόσμηση της κουζίνας

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / roam in color

Έρευνες δείχνουν ότι μικρές αλλαγές στη διακόσμηση της κουζίνας, από τα πιάτα μέχρι το τι υπάρχει μπροστά από τα ντουλάπια, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε από το Google Food Team και το Yale Center for Customers Insights, με στόχο να δουν πώς αλλαγές στο δωμάτιο που τρώνε οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους, μπορούν να τους βοηθήσουν να κάνουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Αρχικά, μελέτησαν πώς θα μπορούσαν να σταματήσουν τη συνήθεια κατανάλωσης φαγητού ή σνακ κάθε φορά που έπαιρναν καφέ ή νερό. Τοποθέτησαν δωρεάν σνακ και ροφήματα σε διάφορα σημεία του χώρου και παρατήρησαν τα εξής:

Όταν τα σνακ ήταν κοντά στα stands με τα ροφήματα, οι εργαζόμενοι ήταν κατά 50% πιο πιθανό να πάρουν ένα σνακ μαζί με το ρόφημα.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς στην κουζίνα σας:

Αναδιάταξη του χώρου

Κάντε αναδιάταξη του χώρου και βάλτε τα σνακ σε σημείο που να μην τα βλέπετε κάθε φορά που θέλετε να μπείτε στην κουζίνα για να πιείτε ένα ποτήρι νερό. Αντίστοιχα μπορείτε να βάλετε το ψυγείο σε διαφορετικό σημείο και όχι δίπλα στην πόρτα ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν μπαίνετε στον χώρο.

Βάλτε μαυροπίνακα και γράψτε ενθαρρυντικά μηνύματα

Οι μαυροπίνακες είναι trend στη διακόσμηση του σπιτιού και μπορείτε να τους αξιοποιήσετε και προς όφελός σας. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο κάποιον πίνακα ή πινακίδα που να γράφει: «Στόχος μου είναι να χάσω βάρος τρώγοντας υγιεινά» ή «Σήμερα στόχος μου είναι να φάω υγιεινά».

https://www.instagram.com/p/Cal_dc7LTvI

Αλλάξτε τα σερβίτσια σας

Επενδύστε σε μικρότερα πιάτα για να μειώσετε και τις μερίδες φαγητού που καταναλώνετε. Mήπως είναι ώρα για μία ανανέωση στα πιάτα και ποτήρια σας;

Φρουτιέρα στο τραπέζι ή στον πάγκο

Εκτός από χρήσιμη, μία φρουτιέρα στο τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας μπορεί να σας βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Ερευνά στην οποία συμμετείχε δείγμα με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, έδειξε ότι όσοι έχουν φρουτιέρα σπίτι και τη χρησιμοποιούν ζυγίζουν κατά μέσο όρο 3.6 κιλά λιγότερο.

*Με πληροφορίες από healthline.com / today.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved