Eco-friendly γιορτή της Μητέρας - Τρόποι να τη γιορτάσετε

Γιορτάστε τη μαμά και τη Μητέρα Φύση αυτή τη χρονιά. Ορίστε πώς θα έχετε μια πιο βιώσιμη Γιορτή της Μητέρας, από τα χειροποίητα δώρα μέχρι τις υπαίθριες εκδρομές.

Eco-friendly γιορτή της Μητέρας - Τρόποι να τη γιορτάσετε

Μαμά κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της

Bigstock

Η μέρα της Μητέρας είναι αφιερωμένη στην σπουδαία γυναίκα που βρίσκεται στη ζωή σας, τη δική σας μητέρα, τη φίλης σας που έχει παιδιά ή τον εαυτό σας. Φέτος μπορείτε να την κάνετε ακόμη πιο ιδιαίτερη, γιορτάζοντας και τη Μητέρα Φύση.

Με ποιον τρόπο; Μα φυσικά με eco-friendy διασκεδαστικούς τρόπους που θα κάνουν αυτή τη γιορτή ξεχωριστή. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να κάνετε αξέχαστη αυτή τη μέρα προάγοντας τη βιωσιμότητα.

Ορίστε μερικοί eco-friendly τρόποι για την Γιορτή της Μητέρας

syntages-gia-th-giorth-tis-mhteras.jpg

Μαμά κρατά στις πλάτες της τον γιο της

Φτιάξτε χειροποίητα δώρα

Αντί να αγοράσετε ένα δώρο, σκεφτείτε τα το φτιάξετε. Τα DIY δώρα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δείξετε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σας. Φτιάξτε ένα scrapbook, μια κάρτα ή ψήστε ένα νόστιμο γλυκό.

Φτιάξτε brunch

Δεν υπάρχει λόγος να βγείτε για φαγητό όταν μπορείτε να απολαύσετε ένα λαχταριστό brunch στο σπίτι. Δείτε εδώ μερικές συνταγές και φτιάξτε τις χρησιμοποιώντας eco-friendly υλικά. Βιολογικά αυγά, ψωμί, μαρμελάδες.

Προσφέρετέ της λουλούδια

Τα λουλούδια είναι ένα κλασικό δώρο για την γιορτή της Μητέρας αλλά ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της βιομηχανίας λουλουδιών συχνά δεν αναφέρεται. Πολλά λουλούδια καλλιεργούνται χρησιμοποιώντας επιβλαβή φυτοφάρμακα και μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις, συμβάλλοντας στις εκπομπές άνθρακα. Έχουν επίσης μεγάλη κατανάλωση νερού.

Αντί για ένα μπουκέτο αγοράστε μια γλάστρα που θα ποτίζει και θα κρατήσει για πολύ καιρό στο σπίτι της ή τον κήπο της.

foni-mamas.jpg

Μαμά ξυπνά την κόρη της

Bigstock

Επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία δώρου

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα για το δώρο που θα της προσφέρετε. Αντί να πετάτε τα περιτυλίγματα από τα δώρα που σας φέρνουν, κρατήστε τα και χρησιμοποιήστε τα εκ νέου σε δώρα που θα κάνετε εσείς σε φίλους και συγγενείς.

Εκτός από χαρτί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για περιτύλιγμα παλιά υφάσματα, μαντήλια ή φουλάρια.

Κάντε μια βόλτα στη φύση

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δεθείτε με τη μητέρα σας από το να κάνετε μια βόλτα μαζί στη φύση. Το να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους έχει πολλά οφέλη, από τη μείωση του άγχους έως τη βελτίωση της διάθεσής σας. Είναι επίσης μια διασκεδαστική ευκαιρία να μιλήσετε και να όμορφες και ουσιαστικές συζητήσεις, ενώ απολαμβάνετε όλη την ομορφιά γύρω σας.

Κάντε picnic

Και όμως μπορείτε να κάνετε ένα eco-friendly picnic μαζί με τη μητέρα σας. Φτιάξτε τα φαγητά που θα απολαύσετε και χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιούμενα μαχαιροπίρουνα και υφασμάτινες πετσέτες.

Μόλις τελειώσετε φροντίστε να καθαρίσετε πριν φύγετε.

με πληροφορίες από το Brightly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved