Ιδέες για πρωινό στο κρεβάτι για τη γιορτή της μαμάς

  • Δίσκος για το πρωινό
  • Ρόφημα
  • Αυγά
  • Τηγανίτες
  • Λουλούδι
Ιδέες για πρωινό στο κρεβάτι για τη γιορτή της μαμάς
Photo by freestocks on Unsplash

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς, τον εκτιμάς, και ότι τον νοιάζεσαι; Είναι μικρές καθημερινές κινήσεις, όπως ένα καλό πρωινό στο κρεβάτι!

Είσαι μπαμπάς και θέλεις να κάνεις μια όμορφη έκπληξη με το παιδί σου στη γυναίκα σου που γιορτάζει; Είσαι παιδί και θες να ευχαριστήσεις τη μαμά σου; Είσαι μαμάκα και θέλεις να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου;

Όλα αυτά που χρειάζεσαι για το πρωινό στο κρεβάτι θα τα βρεις εδώ! Ξέφυγε από τα κλασσικά κορν φλέικς, και ψωμί με μέλι!

giorti tis mamas proino

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Δίσκος για το πρωινό

Ξεκινάμε από τα βασικά! Πρωινό στο κρεβάτι χωρίς δίσκο δεν γίνεται! Είναι ένα εργαλείο που συνήθως έχουμε στο σπίτι μας, αλλά αν δεν έχεις, μπορείς να τα βρεις και σε μεγάλα σουπερ μάρκετ ή καταστήματα με είδη σπιτιού. Μία πολύ καλή επιλογή είναι να διαλέξεις ένα ξύλινο, ή ένα λευκό που θυμίζει πρωινό σε ξενοδοχείο!

Ρόφημα

Καφές

Για πολλούς ανθρώπους, η λέξη πρωινό συνδυάζεται αποκλειστικά με τον καφέ! Για να τον ετοιμάσεις, πρέπει να ξέρεις την σωστή δόση καφέ, ζάχαρης, και γάλακτος για να είναι τέλειος! Ακόμα και για τους ανθρώπους που αρκούνται στον καφέ για πρωινό, είναι μία όμορφη κίνηση να ετοιμάσεις κάτι απλό και γρήγορο για να δείξεις ότι νοιάζεσαι!

Τσάι

Ωστόσο, υπάρχουν οι άνθρωποι που λατρεύουν τον καφέ, και άλλοι που δηλώνουν φανατικοί θαυμαστές του τσαγιού. Γι’αυτούς τους ανθρώπους, ετοίμασε μία ζεστή κούπα πράσινο ή μαύρο τσάι, ή με φρούτα του δάσους.

Φυσικός χυμός

Όσον αφορά τα ροφήματα, εκτός από τον καφέ και το τσάι, εξίσου σημαντικό είναι να συμπεριλάβεις στο υπέροχο πρωινό που θα κάνεις ένα φυσικό χυμό. Πέρα από την απολαυστική του γεύση, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά! Μία εναλλακτική είναι να κάνεις ένα smoothie για ενέργεια!

Αυγά

Πρωινό χωρίς αυγά δεν γίνεται! Υπάρχουν άπειροι τρόποι να φτιάξεις τα αυγά, και να δημιουργήσεις ένα γευστικό ολοκληρωμένο γεύμα.

Στραπατσαρισμένα αυγά

Τα γνωστά στραπατσαρισμένα αυγά δε χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη τεχνική για να τα πετύχεις. Σε ένα μπολ σπάσε 2 αυγά, ρίξε αλάτι και χτύπησέ τα ελαφρώς. Παράλληλα πρόσθεσε λίγο βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει, ρίξε το μείγμα αυγού. Πρόσθεσε μπέικον, αβοκάντο, ντοματίνια, τυράκι, και κριτσίνια και έχεις ένα ολοκληρωμένο, και εξαιρετικά χορταστικό πρώτο γεύμα της ημέρας.

Έξτρα τιπ: Mην ξεχάσεις το μπέικον να το φτιάξεις σε σχήμα καρδιάς, λόγω της ημέρας!

Γαλλικό τοστ

Πάμε σε κάτι πιο προχωρημένο τώρα, αλλά καθόλου δύσκολο. French toast σάντουιτς ομελέτα. Πολλές πληροφορίες, το ξέρω.

Σε ένα μπολ σπάσε 2-3 αυγά, ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια χτύπησέ τα. Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το μείγμα. Έπειτα, βούτηξε 2 φέτες ψωμί τοστ κι από τις δύο πλευρές στο μείγμα αυγού. Ψήσε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και αναποδογύρισε με δύο σπάτουλες. Δίπλωσε τις άκρες της ομελέτας στο κέντρο. Έπειτα βάλε ζαμπόν και τυρί πάνω στη μια φέτα ψωμιού – προτείνω cheddar – και δίπλωσε με την άλλη φέτα. Έτοιμο το ομελετοσάντουιτς σου!

Ρολάκια ομελέτας

Τρελαινόμαστε ούτως ή άλλως για ομελέτα, αλλά ας την κάνουμε λίγο πιο fun! Κλασσικά, σπάσε σε ένα μπολ 2-3 αυγά, ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και χτύπα το. Κόψε τα υλικά που θέλεις να έχει η ομελέτα σου μέσα (όπως καρότο, κρεμμύδι, μπέικον, πιπεριά) σε μικρά κυβάκια. Ρίξε και αυτά στο μείγμα και ανακάτεψε. Βάλε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθέτησε το ¼ του μείγματος – θα κάνουμε πολλά ρολά. Μαγείρεψε για 1-2 λεπτά και απαλά κάν’ το ρολάκι. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να σου τελειώσει το μείγμα. Για σερβίρισμα, κόψε τα ρολά σε μπουκίτσες και έτοιμο!

Τηγανίτες

Άλλη μία εύκολη πρόταση ένα εύκολο πρωινό είναι να σερβίρεις τηγανίτες, τις οποίες μπορείς να τις συνοδέψεις ιδανικά με λιωμένη σοκολάτα, φράουλες ή μπανάνα, μέλι και ξηρούς καρπούς.

Λουλούδι

Μην ξεχάσεις να έχεις στο δίσκο και ένα όμορφο λουλούδι ή και ένα γλυκό καλημέρα γραμμένο σε μια χαρτοπετσέτα. Και θα δεις το πιο λαμπερό χαμόγελο μπροστά στη γυναίκα που θα ξυπνήσει και θα νιώσει όλη την τύχη και την ευλογία του κόσμου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved