Γιορτή της Μητέρας: 3 ταινίες για να δείτε μαζί με τη μαμά σας

  • Μια καλή ευκαιρία να αφιερώσετε χρόνο και στη δική σας μαμά
  • Mamma Mia
  • Απίστευτη Παρασκευή
  • Γοργόνες
Γιορτή της Μητέρας: 3 ταινίες για να δείτε μαζί με τη μαμά σας
Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια καλή ευκαιρία να δεθούμε, ακόμα περισσότερο, με την οικογένειά μας και να περάσουμε μερικές ώρες μαζί παρακολουθώντας μία καλή ταινία. Γιατί όχι; Μπορούμε να δούμε μια ταινία που πραγματεύεται τη μητρότητα και τη σχέση της μητέρας με τα παιδιά της. Εξάλλου το σινεμά έχει υμνήσει όσο κανένα άλλο είδος τέχνης, την ανιδιοτελή σχέση αγάπης μητέρας και παιδιού.

Επειδή όμως η οικογένειά σας, θα κάνει σίγουρα ότι περνάει από το χέρι της για να κάνει ξεχωριστή αυτή τη μέρα για εσάς, εσείς φροντίστε να κάνετε ξεχωριστή αυτή τη μέρα για τη δική σας μαμά. Αντί να της αγοράσετε κάποιο δώρο, αφιερώστε της λίγο χρόνο, όπως κάνατε παλιά. Δείτε κάποια ταινία μαζί, γελάστε και θυμηθείτε στιγμές από τα τα παιδικά σας χρόνια.

Ταινίες που μπορείτε να δείτε με τη μαμά σας

Mamma Mia



Από τις ταινίες που σας προτείνουμε με αφορμή τη Γιορτή της μητέρας δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια η ταινία Mamma Mia. Με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και τα υπέροχα τραγούδια των ABBA, η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί μια από τις καλύτερες και πιο διασκεδαστικές επιλογές που μπορεί να απολαύσει μητέρα και κόρη. Φυσικά, ο τίτλος του φιλμ προέρχεται από τη μεγάλη και πασίγνωστη ομώνυμη επιτυχία των ABBA. Μέχρι και σήμερα είναι το μεγαλύτερο σε εισπράξεις μιούζικαλ όλων των εποχών.

Γυρισμένο σε Σκιάθο, Σκόπελο και Πήλιο, το φιλμ μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι, ήλιο και θάλασσα. Η Donna είναι μια ανεξάρτητη μητέρα, που μεγάλωσε μόνη της τη κόρη της και είναι ιδιοκτήτρια ενός μικρού ξενοδοχείου που βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί. Η κόρη της, Sophie, σύντομα θα παντρευτεί, και η μητέρα της κάλεσε δυο πολύ καλές της φίλες, τη Rosie και την Tanya, οι οποίες μαζί με την Donna αποτελούσαν κάποτε τη μουσική μπάντα Donna and the Dynamos. Η μελλοντική νύφη από την άλλη, θέλοντας να μάθει την ταυτότητα του πατέρα της, αποφασίζει να καλέσει στο γάμο της τρεις άντρες από το παρελθόν της μητέρας της.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η πάντα εξαιρετική Meryl Streep, ο Pierce Brosnan, ο Colin Firth, κ.ά.

Απίστευτη Παρασκευή



Ο εφιάλτης κάθε έφηβης είναι να μην γίνει η μητέρα της. Και σε αυτή την ταινία η Lindsay Lohan ζει τον απόλυτο εφιάλτη όταν ξαφνικά ξυπνάει και βρίσκεται στο σώμα της μητέρα της Jamie Lee Curtis. Η κάθε μία θα βιώσει τις δυσκολίες της άλλης και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό.

Πρόκειται μια ταινία που προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τη δείτε με τα παιδιά σας. Στο τέλος ρωτήστε τα -ειδικά τις κόρες σας- τι θα έκαναν αν ξύπναγαν μια μέρα και ήταν... εσείς.

Γοργόνες



H Cher, η Winona Ryder και η Christina Ricci δίνουν τρεις αξέχαστες ερμηνείες σε αυτή την γλυκόπικρη κωμωδία που περιστρέφεται γύρω από τη μητρότητα και την αυξανόμενη ανεξαρτησία που θέλει να αποκτήσει η κάθε κόρη (έφηβη και μικρότερη) χωριστά.

H μία κόρη βρίσκεται στην εφηβεία και είναι διχασμένη ανάμεσα στις ερωτικό της πόθο για έναν γοητευτικό νεαρό και την επιθυμία της να γίνει καλόγρια (γεγονός αδιανόητο για μια κοπέλα που είναι Εβραία). Την ήδη μπερδεμένη κατάσταση της ζωής της περιπλέκει ακόμα περισσότερο η μικρή της αδερφή, που είναι αποφασισμένη πως θα γίνει κολυμβήτρια αλλά και η μάνα της, μια μοντέρνα, σέξι και εκρηκτική γυναίκα που μετακομίζει από πόλη σε πόλη για να αποφύγει τα σκάνδαλα που η ίδια προκαλεί. Οι τρεις αυτές γυναίκες σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πως παρά τις συγκρούσεις τους, τίποτα, ούτε καν ένα τραγικό γεγονός, δεν είναι αρκετά δυνατό για να διαλύσει τους δεσμούς μιας οικογένειας.

Ψήστε ποπ κορν, χτυπήστε την πόρτα της μαμάς σας και απολαύστε αυτές τις παλιές αλλά κλασικές ταινίες. Κάποιες θα σας κάνουν να δακρύσετε και κάποιες άλλες να γελάσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved