Τοκετός στο νερό: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από βραβευμένες φωτογράφους

Τοκετος στο νερό: Οι φωτογραφίες του Birth Becomes You by Elliana Gilbert αποτυπώνουν τις ιδιαίτερες στιγμές.

Τοκετός στο νερό: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από βραβευμένες φωτογράφους

Ο τοκετός στο νερό αποτελεί μία ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή τοκετού, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα στο σπίτι ή σε ειδικούς χώρους με τη βοήθεια μαιών, ενώ απαραιτήτως τηρείται μία συγκεκριμένη διαδικασία για την ασφάλεια μητέρας και παιδιού. Πιο συγκεκριμένα, το νερό πρέπει να έχει θερμοκρασία περίπου 37 βαθμούς C, δεν χορηγούνται φάρμακα στην επίτοκο και σημαντική προϋπόθεση είναι η εγκυμοσύνη να μην θεωρείται υψηλού κινδύνου, να μην υπάρχουν επιπλοκές και να υπάρχει η απαραίτητη έγκριση γυναικολόγου.

Το γεγονός ότι πολλές γυναίκες προτιμούν τον τοκετό στο νερό έναντι του φυσιολογικού τοκετού στο μαιευτήριο ή ακόμα και στο σπίτι, οφείλεται στα σημαντικά οφέλη που έχει για τη μητέρα αλλά και το έμβρυο. Η μητέρα έχει ευκολία κινήσεων μέσα στο νερό, ενώ το ζεστό νερό τη χαλαρώνει και ανακουφίζει από πόνους. Όσον αφορά το μωρό, το υδάτινο περιβάλλον της πισίνας, θυμίζει αρκετά εκείνο του αμνιακού σάκου, με αποτέλεσμα η μετάβαση από τη μήτρα στον έξω κόσμο για το βρέφος, είναι πιο ομαλή.

Τοκετός στο νερό: Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Birth Becomes You by Elliana Gilbert

To Birth Becomes You by Elliana Gilbert δημιουργήθηκε από δύο επαγγελματίες φωτογράφους τοκετού, την Jean και την Monet. Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν το 2014 και μοιράζονται το ενδιαφέρον για τη φωτογραφία. Και οι δύο γυναίκες με τη φωτογράφιση τοκετού, για αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Birth Becomes You by Elliana Gilbert, μία επιχείρηση με φωτογράφους και πολλούς ακόμα experts που ασχολούνται με την επαγγελματική φωτογράφιση γέννας.

Οι δύο φωτογράφοι μένουν σε διαφορετικές πόλεις και έχουν παρευρεθεί σε πάνω από 700 τοκετούς γυναικών για να απαθανατίσουν τις ιδιαίτερες στιγμές. Πολλοί από αυτούς είναι τοκετοί στο νερό και το αποτέλεσμα είναι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που μπορεί κανείς να δει στο προφίλ στο Instagram Birth Becomes You.

https://www.instagram.com/p/CghLmlbgVvt

Από τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες είναι αυτές που αποτυπώνουν στιγμιότυπα από τον τοκετό στο νερό. Φωτογραφίες ιδιαίτερες που πέρα από τη διαδικασία αποτυπώνουν και τα συναισθήματα της επιτόκου αλλά και των μπαμπάδων που βρίσκονται στο πλευρό των συντρόφων τους.

Εμείς διαλέξαμε μερικές από τις αγαπημένες μας. Δείτε τις στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved