Τοκετός στο νερό - Βοηθά το νερό να γεννηθεί το μωρό γρηγορότερα;

  • Ας μιλήσουμε για τον τοκετό στο νερό
  • Πώς νιώθει μια μητέρα που γεννά μέσα στο νερό
  • Γεννά μια γυναίκα πιο γρήγορα μέσα στο νερό;
  • Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τον τοκετό στο νερό
Τοκετός στο νερό - Βοηθά το νερό να γεννηθεί το μωρό γρηγορότερα;
Photo by Monet Nicole from Instagram

Ας μιλήσουμε για τον τοκετό στο νερό

Λοιπόν, ας μιλήσουμε για τον τοκετό στο νερό. Πρέπει να βουτήξετε με τα δύο πόδια ή να μείνετε στην ξηρά;

Τα παλαιότερα χρόνια, η γέννηση στο νερό θεωρούνταν πολύ ως κάτι το πολύ "άγριο" και ήταν μια επιλογή που επέλεγαν οι εναλλακτικές μαμάδες. Ωστόσο, τώρα είναι κάτι που λαμβάνεται υπόψη από χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο -ακόμη και στην χώρα μας- όταν κάνουν πλάνα για την ημέρα του τοκετού τους.

Ως μέθοδος ανακούφισης από τον πόνο του τοκετού μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματική -είναι λογικό- και οι περισσότερες μαίες τείνουν να προτείνουν το μπάνιο ως μια μορφή χαλάρωσης, επομένως το να βρίσκεται η μέλλουσα μαμά σε μια πισίνα τοκετού δεν διαφέρει.


https://www.instagram.com/p/CV3tlvKLj0L

Πώς νιώθει μια μητέρα που γεννά μέσα στο νερό

Το να βρίσκεται μια μέλλουσα μαμά στο νερό μπορεί να την κάνει να νιώθει πιο ανάλαφρη και της επιτρέπει να είναι περισσότερο κινητική, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη αίσθηση χαλάρωσης.

Γεννά μια γυναίκα πιο γρήγορα μέσα στο νερό;

Όπως αναφέρει η Louise, μαία, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου και ανάρτησε μερικές συμβουλές για τον τοκετό στο νερό, ναι, ίσως και να βοηθάει.

"Εάν διαπιστώσετε ότι μπορείτε να χαλαρώσετε στο νερό, είναι πιθανό ο τοκετός σας να είναι πιο σύντομος καθώς η χαλάρωση ενθαρρύνει την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, η οποία είναι η ορμόνη που απαιτείται για να γεννήσει το σώμα μας. Επιπλέον, εάν είστε χαλαρή, δεν τεντώνετε όλους τους μυς σας".


https://www.instagram.com/p/CUkzZ-GLmiJ

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τον τοκετό στο νερό

Μία από τις αρνητικές πλευρές της γέννας στο νερό είναι ότι η πισίνα (μπανιέρα) μπορεί να γίνει λίγο ακατάστατη καθώς τα νερά σας σπάνε και το μωρό σας γεννιέται. Μερικές γυναίκες ντρέπονται γι' αυτό... αλλά δεν θα έπρεπε! Οι μαίες το έχουν συνηθίσει και ένας ήρεμος και χαλαρός τοκετός στο νερό είναι μία καταπληκτική εμπειρία.

Ωστόσο, πάντα θα πρέπει να συζητάτε με τον γιατρό σας ο,τιδήποτε σας προβληματίζει. Αν θέλετε να γεννήσετε στο νερό δεν έχετε παρά να τον ρωτήσετε αν στην κλινική θα πάτε, υπάρχει πισίνα (μπανιέρα) τοκετού.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved