Φωτογράφιση νεογέννητου: Ασπρόμαυρα πορτρέτα μωρών από μία επαγγελματία φωτογράφο

Η Sarah πάει τη φωτογράφιση νεογέννητου σε άλλη διάσταση.

Φωτογράφιση νεογέννητου: Ασπρόμαυρα πορτρέτα μωρών από μία επαγγελματία φωτογράφο
Instagram / sarbury_photo_design

Η Sarah είναι μητέρα δύο παιδιών και επαγγελματίας φωτογράφος μωρών και οικογενειών. Για εκείνη η φωτογραφία δεν είναι απλώς το επάγγελμά της. Είναι έμπνευση, είναι έκφραση, τροφή για την ψυχή της. Αυτό αναφέρει και στην επαγγελματική της ιστοσελίδα μιλώντας για την 15ετή πορεία και εμπειρία της.

Η φωτογράφος δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες της και στον λογαριασμό της στο Instagram. Οι ακόλουθοί της ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες και μέχρι και σήμερα έχει δημοσιεύσει πάνω από 2.300 φωτογραφίες.

Φωτογράφιση νεογέννητου: Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα που ξεχωρίζουν

Στη φωτογράφιση νεογέννητου υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις. Άλλοι φωτογράφοι προτιμούν τα πιο ιδιαίτερα σκηνικά και κουστούμια και άλλοι είναι υπέρμαχοι μίας πιο μινιμαλιστικής προσέγγισης. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει και η Sarah.

Η φωτογράφος απαθανατίζει νεογέννητα στο στούντιό της ή στα σπίτια των οικογενειών και προτιμά να εστιάζει στις εκφράσεις και τα χαρακτηριστικά της. Μία ιδιαίτερη κατηγορία στις φωτογραφίσεις της είναι οι πολύ κοντινές φωτογραφίες που εστιάζουν σε ένα μέρος του σώματος του μωρού όπως το πρόσωπο, τα πατουσάκια ή τα χέρια.

https://www.instagram.com/p/CdVRn6dJbgG

Μία άλλη ιδιαίτερη κατηγορία είναι τα ασπρόμαυρα πορτρέτα νεογέννητων. Τα χαριτωμένα μωράκια ποζάρουν στον φακό της έμπειρης δημοσιογράφου και εκείνη γνωρίζει ακριβώς πώς να απαθανατίσει τα πιο όμορφα στιγμιότυπα.

Δείτε μερικές από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

Φωτογράφιση νεογέννητου: Συμβουλές από τους expert

Εάν θέλετε φωτογραφίσετε κι εσείς το μωρό σας, έχετε υπόψιν τα εξής σύμφωνα με τους ειδικούς.

  • Κλείστε το ραντεβού σας για τη φωτογράφιση πολύ νωρίτερα - Οι περισσότεροι φωτογράφοι δέχονται να φωτογραφίσουν τα νεογέννητα μέχρι και 14 μέρες μετά τη γέννησή τους.
  • Κρατήστε το μωρό ξύπνιο πριν τη φωτογράφιση - Η φωτογράφιση νεογέννητων είθισται να γίνεται ενώ τα μωρά κοιμούνται. Για να το πετύχετε αυτό κρατήστε το μωρό ξύπνιο πριν το ραντεβού σας, ώστε να κοιμηθεί στη συνέχεια.
  • Βγάλτε τα ρούχα του μωρού από πριν - Περίπου μισή ώρα πριν τη φωτογράφιση, βγάλτε τα ρούχα του μωρού και αλλάξτε του πάνα του.
  • Συνεννοηθείτε με το φωτογράφο εάν θα χρειαστεί να φέρετε κι εσείς κάποια πράγματα - Τα περισσότερα props τα φέρνει ο φωτογράφος, ωστόσο καλό είναι πριν τη φωτογράφιση να συνεννοηθείτε μεταξύ σας για τυχόν άλλη ανάγκη που προκύψει.
  • Προετοιμαστείτε για μερικές λήψεις κι εσείς - Δεν αποκλείεται ο φωτογράφος να σας ζητήσετε να συμμετέχετε σε μερικές λήψεις. Καλού κακού αποφύγετε να φορέσετε έντονα χρώματα και αντιθέτως, προτιμήστε τα ανοιχτά χρώματα σε γήινους τόνους.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved