Φυσιολογικός τοκετός: Μυστικά για να γεννήσετε εύκολα (vid)

Συμβουλές για να έχετε έναν εύκολο φυσιολογικό τοκετό - Τips για να σπρώξετε εύκολα

Φυσιολογικός τοκετός: Μυστικά για να γεννήσετε εύκολα (vid)

Το κλειδί για το σωστό «σπρώξιμο» στον τοκετό είναι η σωστή τοποθέτηση του σώματος.

Κάποιες εξαιρετικές θέσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πιέζετε, είναι οι πλευρικές. Οπότε ξαπλώστε στο πλάι και σηκώστε ελαφρά το πόδι σας επάνω. Οι πλευρικές στάσεις σας επιτρέπουν να ανοίξετε τη λεκάνη σας με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους.

Η στάση που δεν βοηθά καθόλου κατά τη διάρκεια του τοκετού, είναι εκείνη που είστε ξαπλωμένη ανάσκελα. Γι' αυτό αν δεν μπορείτε να είστε ξαπλωμένη, καλύτερα να σηκωθείτε όρθια κάνοντας σύμμαχό σας τη βαρύτητα. Όσο πιο πολλές όρθιες στάσεις χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο εύκολα να κατέβει το μωρό.

Κατά τη διάρκεια του τοκετού επίσης πρέπει να θυμάστε ότι δεν πρόκειται για μια γρήγορη διαδικασία. Ο τοκετός διαρκεί από 20 λεπτά μέχρι πάνω από πέντε ώρες. Οι γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μαμάδες, δυσκολεύονται λίγο περισσότερο.

Ακόμη ένα πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια του τοκετού, είναι το ίδιο σας το σώμα. Το σώμα σας αισθάνεται την επιθυμία να ωθήσει, οπότε δεν χρειάζεται να πιέζετε τον εαυτό σας. Επειδή για παράδειγμα, ο τράχηλος σας είναι διασταλμένος 10 εκατοστά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η κατάλληλη στιγμή για να σπρώξετε το μωρό σας έξω. Εμπειστευθείτε το σώμα σας.

Εάν κάνετε επισκληρίδιο για να διαχειριστείτε τον πόνο, το σώμα σας δεν θα αισθάνεται τη φυσική αίσθηση ή την επιθυμία να ωθήσει. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να ακούτε τις συμβουλές του γιατρού ή της μαίας σας.

Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε όταν πιέζετε είναι να εμπιστευτείτε πραγματικά το σώμα σας και να ξέρετε ότι το σώμα σας ξέρει ακριβώς πώς να φέρει στον κόσμο το πλασματάκι που κυοφορούσε επί 9 μήνες. Δώστε του χρόνο και χαλαρώστε.

Μάθετε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved