Κινόα: Το θρεπτικό φαγητό που ενισχύει την απώλεια βάρους

Μαμά και διατροφή: Χάστε κιλά τρώγοντας κινόα - Πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Κινόα: Το θρεπτικό φαγητό που ενισχύει την απώλεια βάρους
Bigstock

Η κινόα είναι μία τροφή με υψηλή διατροφική αξία και δικαίως ανήκει στις top σούπερ τροφές. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ. Εκτός των παραπάνω όμως, η κινόα είναι ένα ισχυρός «Σύμμαχος» και στην απώλεια βάρους. Παρακάτω όλοι οι λόγοι που αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας αν στοχεύετε στην απώλεια βάρους.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα περιέχει 5 γραμμάρια φυτικές ίνες. «Η επαρκής κατανάλωση φυτικών ινών είναι πιθανά αυτό που λείπει από τη διατροφή κάποιου που προσπαθεί να χάσει κιλά. Επίσης, καταναλώνοντας επαρκή ποσότητα φυτικών ινών μέσα στη μέρα, αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, είναι επομένως λιγότερο πιθανό να παρακάνετε με τα σνακ και το φαγητό μέσα στη μέρα» αναφέρει η Roxana Ehsani στο eatthis.com.

Επιπλέον, η διαδικασία της πέψης των φυτικών ινών είναι πιο αργή και παρέχει μία σταδιακή απελευθέρωση της ενέργειας, κάτι που διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά.

Είναι μία τροφή με λίγες θερμίδες

Η κινόα δεν περιέχει πολλές θερμίδες και είναι μία τροφή που μπορείτε να αξιοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών για σαλάτες αλλά και κυρίως φαγητά.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένης κινόας περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό καθώς για την πέψη του απαιτείται καύση περισσότερων θερμίδων, κάτι που συνεπάγεται και την πιο γρήγορη απώλεια βάρους.

Είναι πλούσια σε μαγνήσιο

Η κινόα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και μεταξύ άλλων έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ένα θρεπτικό συστατικό που ενισχύει την απώλεια βάρους και όχι μόνο.

«Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που προάγει την υγεία των οστών, μειώνει τις φλεγμονές και τις πιθανότητες για ασθένειες λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ορμονών και ειδικά του θυρεοειδούς» αναφέρει η ειδικός.

kinoa.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Dan Dennis

Είναι εύκολη και γρήγορη στο μαγείρεμα

Αυτό σίγουρα θα το εκτιμήσετε. Η κινόα είναι μία τροφή που μπορειτε να μαγειρέψετε εύκολα, σε χρόνο dt και να τη χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό ή βασικό υλικό στα φαγητά σας.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved