Μαμά και διατροφή: Έξι μυρωδικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Ποια μυρωδικά είναι οι καλύτεροι «σύμμαχοι» στο αδυνάτισμα σύμφωνα με έρευνες;

Μαμά και διατροφή: Έξι μυρωδικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα
Bigstock

Η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση είναι το κλειδί για την υγιή απώλεια βάρους. Σε ό,τι αφορά τη διατροφή, οι «κανόνες» είναι λίγοι και απλοί: μικρά και συχνά γεύματα, κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και αποφυγή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Βέβαια υπάρχουν και εκείνες οι τροφές που θεωρούνται «σύμμαχοι» στην απώλεια βάρους μεταξύ των οποίων και αρκετά μυρωδικά.

Πολλά μυρωδικά, σύμφωνα με έρευνες, καταπολεμούν τις λιγούρες και ενισχύουν την καύση του λίπους και την απώλεια βάρους. Ας δούμε ποια είναι αυτά αναλυτικά.

Μυρωδικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Ρίγανη

rigani.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Tina Xinia

Η ρίγανη ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον βασιλικό, το θυμάρι, τη μέντα και το δεντρολίβανο και είναι από τα μυρωδικά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενώσεις που έχουν ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ περιέχει και καρβακρόλη, ένα ισχυρό συστατικό που ενισχύει το αδυνάτισμα

Ginseng

Το ginseng είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα παγκοσμίως που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Οι ευεργετικές ιδιότητες του έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία, τη σωματική υγεία, ενώ μεταξύ άλλων θεωρείται ότι βοηθάει και στην απώλεια βάρους.

Κόλιανδρος

Ο κόλιανδρος έχει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Τον χρησιμοποιούμε σε πληθώρα συνταγών για φαγητά και σαλάτες και η κατανάλωσή του ενεργοποιεί την πέψη ενώ παράλληλα, παρατείνει τον κορεσμό προλαμβάνοντας έτσι λιγούρες μέσα στη μέρα.

Μαϊντανός

duosmos.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Shaun Meintjes

Ένα ακόμα από τα μυρωδικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα είναι ο μαϊντανός και αυτό λόγω των συστατικών του και της ιδιότητά τους να καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.

Δύοσμος

Ο δυόσμος είναι εξίσου αποτελεσματικός στην μείωση του σωματικού βάρους και την καύση του λίπους. Έχει την ικανότητα να μειώσει τα επίπεδα οιστρογόνων που αποθηκεύονται στο σώμα, συνεπώς μπορεί να θεωρηθεί «σύμμαχος» στο αδυνάτισμα.

Μέντα

Η μέντα, ομοίως με τον μαϊντανό καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και διώχνει τις τοξίνες. Επίσης, θεωρείται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της ναυτίας και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved