Μαμά και διατροφή: Απλές διατροφικές συνήθειες για γρήγορη απώλεια βάρους

Γρήγορη απώλεια βάρους; Ακολουθήστε αυτές τις διατροφικές συνήθειες.

Μαμά και διατροφή: Απλές διατροφικές συνήθειες για γρήγορη απώλεια βάρους
Bigstock

Η κατάλληλη διατροφή σε συνδυασμό με τη συστηματική άσκηση είναι το κλειδί για την υγιή απώλεια βάρους. Ακόμα και για το γρήγορο αδυνάτισμα, η λύση δεν βρίσκεται στις εξαντλητικές δίαιτες, αλλά σε απλές διατροφικές συνήθειες που θα εξασφαλίσουν την γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς να στερήσετε από τον οργανισμό σας θρεπτικά συστατικά.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με φυτικές ίνες

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και οι τροφές που θα επιλέξετε να καταναλώσετε είναι σημαντικές για την απώλεια βάρους. Ένα είναι το θρεπτικό συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό γεύμα σας και αυτό είναι οι φυτικές ίνες.

«Ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες βοηθάει στην απώλεια βάρους και αυτό γιατί οι φυτικές ίνες θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα, μειώνοντας έτσι το σύνολο των θερμίδων που θα καταναλώσετε μέσα στη μέρα» αναφέρει η διατροφολόγος Dana Ellis Hunnes.

adunatisma-mama.jpg

Φάτε το πρωινό σας μαζί με τον καφέ ή το τσάι σας

Ο σκέτος καφές δεν θεωρείται πρωινό, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η ιδανική επιλογή ροφήματος για να συνοδεύεστε το πρωινό σας γεύμα.

«Πίνοντας καφέ ή τσάι με το πρωινό μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη απώλεια βάρους. Και τα δύο ροφήματα δεν έχουν θερμίδες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη» συμβουλεύει η Hunnes. Σημαντικό ωστόσο είναι, να προτιμήσετε τον καφέ ή το τσάι σας σκέτο χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά.

Απολαύστε το πρωινό σας

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να σταλεί από το στομάχι στο εγκέφαλο το μήνυμα ότι έχετε χορτάσει. Απολαμβάνοντας το πρωινό σας και δίνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σας, είναι πιο πιθανό να καταλάβετε πότε έχετε χορτάσει, συνεπώς και να μην καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες πραγματικά χρειάζεστε.

Happy young woman standing in kitchen and holding glass of detox juice. Cheerful girl drinking healt
Bigstock

Ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή

Δεν είναι τυχαίο ότι η μεσογειακή διατροφή θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Μάλιστα, θεωρείται ιδανική και για την απώλεια βάρους καθώς περιλαμβάνει τροφές θρεπτικές που βοηθούν στο αδυνάτισμα, όπως ψάρια και λαχανικά.

Με πληροηφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved