Μαμά και διατροφή: Αποφύγετε αυτούς τους συνδυασμούς τροφίμων και χάστε κιλά

Απώλεια βάρους: Αυτοί είναι οι χειρότεροι συνδυασμοί τροφίμων σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μαμά και διατροφή: Αποφύγετε αυτούς τους συνδυασμούς τροφίμων και χάστε κιλά
Bigstock

Η αποτελεσματική απώλεια βάρους δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Η διατροφικές επιλογές σαφώς παίζουν και τον σημαντικότερο ρόλο και από τις βασικές συμβουλές των ειδικών είναι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων από όλες τις ομάδες τροφίμων. Εξίσου χρήσιμο είναι να γνωρίζετε τους συνδυασμούς τροφίμων που βοηθούν και αντίθετα σαμποτάρουν το αδυνάτισμα.

Τους συνδυασμούς τροφίμων που βοηθούν στο αδυνάτισμα τους είχαμε δει και σε προηγούμενο άρθρο. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα τρόφιμα που καλό είναι να μην συνδυάζετε μεταξύ σας αν στοχεύετε στην απώλεια βάρους.

Απώλεια βάρους: Ποιους συνδυασμούς τροφίμων να αποφύγετε

Σύμφωνα με το healthline.com, δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Το πρώτο, είναι ο συνδυασμός διαφορετικών ενζύμων που σχετίζονται με τη διαδικασία της πέψης και μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στα επίπεδα του pH του εντέρου. Το δεύτερο είναι ο συνδυασμό τροφίμων με διαφορετικό μεταβολικό ρυθμό.

Πιο συγκεκριμένα, αποφύγετε του εξής συνδυασμούς τροφίμων για πιο γρήγορη απώλεια βάρους:

Μπανάνα με γάλα

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο συνδυασμός αυτών των δύο τροφών μπορεί να προκαλέσει «σύγχυση» στο πεπτικό σύστημα, οι οποίες ενδέχεται με τη σειρά τους να προκαλέσουν αλλεργίες, συσσώρευση τοξινών και άλλα προβλήματα στο σώμα.

gala-me-mpanana-apoleia-varous.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Timothy Lamm

Ψωμί του τοστ με μαρμελάδα

Για πολλούς αποτελεί μια κλασική επιλογή για πρωινό, όχι την ιδανική ωστόσο για απώλεια βάρους. Και τα δύο αυτά τρόφιμα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει σε αυτήν την περίπτωση είναι η υπερκατανάλωση ενός συστατικού και η έλλειψη σε άλλα.

Πατατάκια με σάλτσα

Και τα πατατάκια και οι έτοιμες σάλτσες έχουν μπόλικο αλάτι, το οποίο κάθε άλλο παρά βοηθά στην απώλεια βάρους. Επίσης τα πατατάκια είναι επίσης πλούσια σε υδατάνθρακες οι οποίοι μαζί με τη ζάχαρη είναι «εχθροί» για το αδυνάτισμα.

patatakia-me-saltsa-apoleia-varous.jpg

Βρόμη με αποξηραμένα φρούτα

Η βρόμη είναι μία υγιεινή και πολύ θρεπτική τροφή. Θεωρείται must σε ένα διαιτολόγιο που στοχεύει στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, ο συνδυασμός βρόμης και αποξηραμένων φρούτων ενώ μπορεί να σας δώσει φυτικές ίνες, υστερεί σε πρωτεΐνη και λιπαρά.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved