Μαμά και διατροφή: Διατροφικές συνήθειες που δυσκολεύουν την απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους: Εάν θέλετε να χάσετε κιλά σταματήστε αυτές τις διατροφικές συνήθειες σήμερα κιόλας.

Μαμά και διατροφή: Διατροφικές συνήθειες που δυσκολεύουν την απώλεια βάρους
Bigstock

Η κατάλληλη διατροφή σε συνδυασμό με τη συστηματική άσκηση είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους. Η διατροφή καθορίζεται από τις διατροφικές συνήθειες που ακολουθεί κάποιος συνολικά και στην περίπτωση που ο στόχος σας είναι το αδυνάτισμα, θα πρέπει να σταματήσετε τις παρακάτω σήμερα κιόλας.

Καταναλώνετε γεύματα που έχουν πολύ λίγες θερμίδες

Μία κλασική παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα. Καταναλώνοντας λίγες θερμίδες μέσα στη μέρα, μπορεί βραχυπρόθεσμα να δείτε το νούμερο στη ζυγαριά να μικραίνει, όμως επιβαρύνετε τον μεταβολισμό σας και είναι πολύ πιθανό μακροπρόθεσμα να πάρετε τα κιλά που χάσατε και με το παραπάνω.

«Η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του οργανισμού, να μειώσει τον μεταβολικό σας ρυθμό και να χάσετε μύες αντί για λίπος» αναφέρει η διατροφολόγος Lauren Manaker.

apoleia-varous-diatrofikes-sunitheies.jpg

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Πολλοί μπερδεύουν το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων μέσα στη μέρα. Η επαρκής ενυδάτωση είναι έτσι και αλλιώς απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού συνολικά, εάν λοιπόν δεν πίνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα, αλλάξτε αυτή τη συνήθεια σήμερα κιόλας.

Βασίζεστε στα διαιτητικά ροφήματα χωρίς να αλλάζετε τις διατροφικές σας συνήθειες

Τα διαιτητικά ροφήματα και διάφορα σκευάσματα μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνα και επιπλέον από μόνα τους, χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Τα διάφορα συμπληρώματα δεν είναι μία μαγική λύση» αναφέρει η dr Manaker και συμπληρώνει: «Παίρνοντας συμπληρώματα χωρίς να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή σας, το πιθανότερο είναι να μην δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε».

diatrofikes-sunitheies-apoleia-varous.jpg

Δεν συμπεριλαμβάνετε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά στη διατροφή σας

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά όπως είναι το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, μπορεί να έχουν αρκετές θερμίδες, είναι όμως ένας ισχυρός «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved