Μαμά και διατροφή: Είκοσι superfoods που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τα καλύτερα superfoods για αδυνάτισμα, plus συνταγές για να τα αξιοποιήσετε.

Μαμά και διατροφή: Είκοσι superfoods που βοηθούν στην απώλεια βάρους
Unsplash.com / Lena Mytchyk

Η λέξη «superfood» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία και πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Η κατανάλωσή τους προάγει την συνολική υγεία του οργανισμού, ωστόσο πολλές από αυτές τις σούπερ-τροφές περιέχουν αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα συστατικά που ενισχύουν την απώλεια βάρους.

Οι είκοσι καλύτερες σούπερ-τροφές για αδυνάτισμα

Kale

Το kale είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών, όπως είναι το μαγνήσιο και οι βιταμίνες C και K. Έχει επίσης λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό και μειώνουν έτσι την αίσθηση πείνας, άρα και την κατανάλωση περιττών γευμάτων μέσα στη μέρα.

Μπορείτε να φτιάξετε δροσερές σαλάτες συνδυάζοντάς το με άλλα λαχανικά και ξηρούς καρπούς ή ακόμα και smoothies, όπως το παρακάτω.



Berries

Σε αυτήν την κατηγορία φρούτων ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα, και τα μούρα. Όλα τα berries είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, ενώ η γλυκιά γεύση τους θα σας ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για κάτι γλυκό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία συνταγή για μύρτιλα με γιαούρτι, ένα δροσερό σνακ ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.



Μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Έρευνες δείχνουν ότι η συστηματική κατανάλωση πράσινων λαχανικών όπως το μπρόκολο, βοηθάει στο αδυνάτισμα και μειώνει τις πιθανότητες για αύξηση βάρους στο μέλλον.

Μία πολύ εύκολη συνταγή είναι τα muffins μπρόκολου, ιδανικά και για σνακ των παιδιών. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Σπόροι chia

Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά ωμέγα-3, ασβέστιο, μαγνήσιο και πρωτεΐνες. Επίσης περιέχουν ένα συγκεκριμένο τύπο φυτικών ινών που προάγουν την απώλεια βάρους. Μπορείτε να προσθέσετε τους σπόρους chia στα αγαπημένα σας smoothies, σε γιαούρτια ή ακόμα καις τις σαλάτες σας.

Αυγά

Τα αυγά είναι νόστιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εύκολα στο μαγείρεμα. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόλις 78 θερμίδες και η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, θα σας κρατήσει χορτάτες για ώρα.

Μπορείτε να τα φάτε σκέτα, βραστά ή poche, σε ομελέτες ή σε χορταστικά sandwich. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε οκτώ εύκολες και γρήγορες συνταγές.



Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πολύ δημοφιλή για την απαλή και ιδιαίτερη γεύση τους αλλά και για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνες C και K. Αν και έχουν αρκετές θερμίδες είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά οξέα που, συστατικά που προκαλούν τον κορεσμό και μειώνουν την αίσθηση πείνας μεταξύ των γευμάτων σας, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε τελικά λιγότερες θερμίδες μέσα στη μέρα.

Οι συνταγές με αβοκάντο είναι πολλές. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές για σνακ ή και κυρίως γεύμα.



Δείτε στην gallery που ακολουθεί δεκατέσσερις ακόμα σούπερ-τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα και αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Με πληροφορίες από healhtline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved