Προσπαθείτε να γίνετε γονείς; Τα Dos και Don'ts για τα Χριστούγεννα

Πώς θα τα βγάλει πέρα την περίοδο των γιορτών ένα ζευγάρι που κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποκτήσει το παιδί που τόσο λαχταρά; Μια ειδικός γονιμότητας, συμβουλεύει.

Μαργαρίτα Νικολάου
Προσπαθείτε να γίνετε γονείς; Τα Dos και Don'ts για τα Χριστούγεννα
Bigstock

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος για όσους θέλουν απεγνωσμένα να αποκτήσουν ένα παιδί. Το να περάσετε την εορταστική περίοδο χωρίς το μωρό που για χρόνια προσεύχεστε να έρθει, μπορεί να είναι δύσκολο και αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι καθώς πολλά ζευγάρια "φοβούνται" αυτή την εποχή του χρόνου.

Οι συναντήσεις με όλη την οικογένεια και τους φίλους και η ερώτηση «εσείς πότε θα κάνετε μωράκι» είναι εκείνη που θέλετε να αποφύγετε μεταξύ άλλων, όπως τη συνάντηση με τη φίλη σας που είναι έγκυος ή το μωρό της ξαδέρφης ή της αδερφής σας που ήρθε στον κόσμο πριν μερικούς μήνες.

Πώς θα τα βγάλετε πέρα τα Χριστούγεννα αν προσπαθείτε να κάνετε παιδί

Η ειδικός γονιμότητας, Zita West δίνει μερικά tips για να περάσετε όμορφες γιορτές.

ypogonimotita-kai-giortes.jpg

Προετοιμαστείτε

Τις εβδομάδες που θα έρθουν, προετοιμαστείτε για συναντήσεις με συγγενείς και φίλους που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα γονιμότητας. Για να αποφύγετε ανεπιθύμητες συζητήσεις, απλά προετοιμαστείτε και με φιλικό τρόπο αλλάξτε θέμα.

Πάρτε όσο χρόνο θέλετε

Ακούστε μουσική, φάτε ό,τι σας αρέσει, περπατήστε, κάντε διαλογισμό και δείτε τη ζωή θετικά. Αν επίσης δεν θέλετε να βρεθείτε με συγγενείς και φίλους, κάντε το.

Φροντίστε τη σχέση σας

Αφιερώστε χρόνο στο άλλο σας μισό. Και ο σύντροφός σας νιώθει όπως και εσείς. Έχει το ίδιο άγχος και θα πρέπει ο ένας να υποστηρίζει τον άλλο.

Κάντε περισσότερο σεξ τις γιορτές

Η αλήθεια είναι ότι, κάποια ζευγάρια δεν κάνουν τόσο συχνά σεξ παρά μόνο τις γόνιμες μέρες και αυτές με άγχος. Αφήστε στην άκρη για λίγο τη σκέψη του παιδιού και απολαύστε το σεξ με τον σύντροφό σας. Τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.

Το σπέρμα μπορεί να ζήσει έως και μια εβδομάδα μέσα σας, επομένως το τακτικό σεξ σας βοηθά να εξασφαλίσετε μια συνεχή ροή σπέρματος για την ωορρηξία.

gonimotita-sto-zeygari.jpg

Τρώτε υγιεινά

Αν και τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μια περίοδος που τα τραπεζώματα δεν έχουν τελειωμό, να θυμάστε ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Αφού θα ξεφύγετε, που θα ξεφύγετε διατροφικά, φροντίστε να τρώτε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αυγά, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι και τροφές πλούσιες σε β-καροτίνη όπως ντομάτες, καρότα και κόκκινες πιπεριές.

Μειώστε το αλκοόλ

Έρευνες δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, όσο περισσότερο αλκοόλ πίνετε, τόσο περισσότερος χρόνος θα σας πάρει για να μείνετε έγκυος. Αυτή την περίοδο καλό θα είναι ή να κόψετε ή τουλάχιστον να μειώσετε το αλκοόλ για να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης.

με πληροφορίες από το baby-magazine.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved