Υπογονιμότητα και γιορτές των Χριστουγέννων - Tips επιβίωσης

4 tips για όλα εκείνα τα ζευγάρια που παλεύουν να γίνουν γονείς.

Μία Μαμά
Υπογονιμότητα και γιορτές των Χριστουγέννων - Tips επιβίωσης
Bigstock

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών, το πρόγραμμά μας γεμίζει με γιορτινά δείπνα, εκδηλώσεις και συναντήσεις στο γραφείο και φυσικά οικογενειακές συγκεντρώσεις. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από παιδιά που ποζάρουν με τον Άγιο Βασίλη και φωτογραφίες με μωρά που είτε ήρθαν είτε πρόκειται να έρθουν μέσα στις γιορτές. Για όσες αγωνίζονται να συλλάβουν, αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολη λόγω του πλήθους ανακοινώσεων εγκυμοσύνης με θέμα τα Χριστούγεννα.

Αφού βίωσα μια απώλεια εγκυμοσύνης (την ημέρα των Χριστουγέννων) και εμφάνισα δευτερογενή υπογονιμότητα, αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να είναι ιδιαίτερα συγκινητική για μένα. Μετά από χρόνια αγώνα για να γίνω μαμά (και το ένα εμπόδιο μετά το άλλο), στράφηκα την παρένθετη μητρότητα για να αποκτήσω και τις δύο κόρες μου. Μέσα από την εμπειρία μου με την παρένθετη μητρότητα ίδρυσα το Surrogacy Simplified για να παρέχω στα ζευγάρια όλα όσα θα ήθελα να είχα εγώ κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου προς το μεγαλύτερο όνειρο, εκείνο της μητρότητας.

Ακολουθεί ο οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια που παλεύουν με την υπογονιμότητα.

1. Κάντε διάλειμμα από τα social media

Σίγουρα... πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις αυτό και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Μπορεί όμως να σας κάνει καλό ένα μικρό διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν οι ανακοινώσεις εγκυμοσύνης και ο ερχομός μωρών βρίσκονται στην αποκορύφωσή τους. Εάν δεν μπορείτε να στερηθείτε τα social media μειώστε το χρόνο που περνάτε σε αυτά.

2. Φροντίστε τον εαυτό σας

Βάλτε σε προτεραιότητα τον εαυτό σας. Βέβαια αυτό είναι σημαντικό να το κάνετε όλο τον χρόνο και όχι μόνο την περίοδο των γιορτών. Είναι σημαντικό να τρώτε καλά, να γυμνάζεστε και να αφιερώνεται χρόνο στην ευημερία σας.

3. Πείτε «όχι» όταν αυτό είναι δυνατό

Προσωπικά, αυτό είναι κάτι που μου πήρε χρόνια πρακτικής. Ωστόσο, μπορείτε να πείτε «όχι» σε συγκεντρώσεις και συναντήσεις που μπορεί να σας φορτίσουν συναισθηματικά και ψυχολογικά. Δεν είναι κακό να κάτσετε με τις πιτζάμες σας στον καναπέ ένα απόγευμα.

4. Απόσπαση προσοχής

Ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε το μυαλό σας από τις συνεχείς ανακοινώσεις εγκυμοσύνης είναι να κάνετε πράγματα που θα απασχολήσουν το μυαλό σας. Βγείτε για ψώνια, στολίστε το σπίτι σας, κανονίστε εξόδους με τον σύζυγό σας.

πηγή: mother.ly

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved