5 χριστουγεννιάτικες τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα

Αν θέλετε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας ή προσπαθείτε να κάνετε ένα παιδί, αυτές οι χριστουγεννιάτικες τροφές δεν θα πρέπει να λείπουν από το διατροφικό σας πρόγραμμα.

Μαργαρίτα Νικολάου
5 χριστουγεννιάτικες τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα
Bigstock

Η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι δύο πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο όταν προσπαθείτε να συλλάβετε και αξίζει να γνωρίζετε ότι τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής όχι μόνο θα αυξήσουν τη γονιμότητα και θα βελτιώσουν τα επίπεδα ενέργειας και στρες, αλλά επίσης θα δυναμώσουν το σώμα σας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα, προετοιμάζοντάς το για μια εγκυμοσύνη.

Ο Δρ Venkat και η διατροφολόγος Neema Savvides, από την Harley Street Fertility Clinic, προτείνουν πέντε χριστουγεννιάτικες τροφές για την ενίσχυση της γονιμότητας.

Γιορτινά τρόφιμα που ενισχύουν τη γονιμότητα

Αν προσπαθείτε να συλλάβετε κατά τη διάρκεια της εορταστικής αυτής περιόδου, βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αυτές τις σούπερ δυναμωτικές τροφές.

  • Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε φολικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της γονιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτή η πλούσια σε βιταμίνες πηγή αυξάνει επίσης τα επίπεδα σπέρματος και βοηθά τη μήτρα με τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών αυξάνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης του σπέρματος.

Επιπλέον βοηθά στη μείωση του κινδύνου αποβολών και γενετικών ανωμαλιών.

  • Παντζάρια

Αυτό το νόστιμο και γλυκό κόκκινο λαχανικό αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες και περιέχει μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία επιτρέποντας μια πλούσια παροχή οξυγονωμένου, πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά αίματος να ρέει στη μήτρα και τις ωοθήκες.

  • Γαλοπούλα
galopoula.jpg

Χριστουγεννιάτικο γεύμα χωρίς γαλοπούλα δεν γίνεται και η γαλοπούλα σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, ενισχύει τη γονιμότητα. Είναι γεμάτη σίδηρο και ψευδάργυρο, δύο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αύξηση της γονιμότητας.

  • Κάστανα και καρύδια

Τα κάστανα είναι μια από τις καλύτερες πηγές βήτα-καροτίνης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενζύμων για τη γονιμοποίηση των ωαρίων. Η βήτα-καροτίνη είναι επίσης απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη και ανάπτυξη του εμβρύου.

Τα κάστανα είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστή για την ενίσχυση της ποιότητας του σπέρματος και την προστασία του DNA μέσα σε αυτό από βλάβες, καθιστώντας τη σύλληψη πιο πιθανή. Εάν τα κάστανα δεν σας αρέσουν, τα καρύδια είναι μια εξίσου φανταστική εναλλακτική λύση. 1-2 χούφτες την ημέρα βελτιώνουν την υγεία του σπέρματος.

  • Σπαράγγια
sparaggia.jpg

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών και είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας αν προσπαθείτε να γίνετε γονείς.

πηγή: baby-magazine.co.uk

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved