Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά. 

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Μπροστά μας έχουμε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, δύο μέρες χωρίς εργασία, τηλεργασία, σχολεία και είναι ευκαιρία να τις εκμεταλλευτούμε για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω:

Εύκολες ζωγραφιές με ζωάκια
Ζωγραφίζοντας, το παιδί εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες και το συγχρονισμό ματιού και χεριού. Επίσης, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του και μαθαίνει να πιστεύει στις δυνάμεις και στον εαυτό του. Δείτε εδώ δέκα εύκολες ζωγραφιές με ζωάκια που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και απλά με το μικρό σας.

Πέντε διασκεδαστικά παιχνίδια αισθήσεων
Τα παιχνίδια αισθήσεων ή αλλιώς τα αισθητηριακά παιχνίδια είναι όλα τα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις πέντε αισθήσεις, την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση, την αφή και την όραση. Δείτε εδώ πέντε παιχνίδια που μπορείτε να δοκιμάσετε το επόμενο διήμερο.

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες
Το καλοκαίρι είναι εδώ και τι καλύτερο για τα παιδιά από το να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν χάρτινα καλοκαιρινά φρούτα, όπως καρπούζι , πεπόνι, κεράσια, ένα φωτεινό ήλιο ή ένα ξυλάκι παγωτό! Χειροτεχνίες πλήρως εναρμονισμένες με την εποχή. Δείτε τις εδώ.

Πρωτότυπες ζωγραφιές με οδοντόβουρτσα
Πρωτότυπες δημιουργίες φτιαγμένες με οδοντόβουρτσα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε εδώ.

Χάρτινα ζωάκια με την τεχνική origami
Το origami είναι μία πολύ δημοφιλής τεχνική χειροτεχνιών. Έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε πανέμορφα ζωάκια από χαρτί χρησιμοποιώντας απλά μία κόλλα χαρτί.

Χειροτεχνίες με πλαστικά πιατάκια
Τρεις ευφάνταστες καλοκαιρινές δημιουργίες που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα με τα παιδιά σας. Δείτε τις εδώ.

Γυμναστική για παιδιά
Δείτε εδώ ένα εύκολο εικοσάλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής για παιδιά που μπορούν να το κάνουν και στο σπίτι.

Εύκολες χειροτεχνίες με μπαλόνια
Σίγουρα κάπου στο σπίτι σας θα έχετε φυλάξει μπαλόνια που έχουν ξεμείνει από κάποιο παιδικό πάρτι που διοργανώσετε προ καραντίνας. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και να φτιάξετε εντυπωσιακές χειροτεχνίες με τα παιδιά.

Φτιάξτε anti-stress πλαστελίνη με άρωμα λεβάντας
Μία χειροτεχνία κατάλληλη για παιδιά και γονείς. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε anti-stress πλσστελίνη που θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε το άγχος από την καθημερινότητά σας.

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας
Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε το Σαββατοκύριακο και απολαύστε έναν περίπατο στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε εδώ τους top πέντε προορισμούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved