Εκπαιδευτικά κουίζ για μικρά παιδιά: Μαθαίνουν τα χρώματα και τα ζώα (vids)

Ένας έξυπνος τρόπος να διασκεδάσει αλλά και να μάθει το παιδί.

Εκπαιδευτικά κουίζ για μικρά παιδιά: Μαθαίνουν τα χρώματα και τα ζώα (vids)

Ο καλύτερος τρόπος να μάθει καινούρια πράγματα το παιδί είναι μέσα από το παιχνίδι.

Επεξεργάζονται τα διάφορα σχήματα, τα χρώματα, τη χρήση των αντικειμένων και γενικότερα πώς λειτουργεί ο κόσμος τον μεγάλων. Είναι το μέσο για να προσεγγίσουν τον δικό μας κόσμο. Επιπλέον το παιδί μέσα από όλα αυτά τα ερεθίσματα που δέχεται από το σύνολο των αισθήσεων του δημιουργεί συνδέσεις στον εγκέφαλό του, απαραίτητες για την μετέπειτα εξέλιξη του.

Παράλληλα, παίζοντας με ένα αντικείμενο μαθαίνει να διατηρεί την προσοχή του σε μια δραστηριότητα και να το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Χρώματα

Παρότι η έννοια των χρωμάτων είναι αρκετά αφηρημένη τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να τα ξεχωρίζουν με σχετική ευκολία. Ειδικά αν κάθε φορά που παίζετε μαζί του, δείχνετε και επαναλαμβάνετε καθαρά τα χρώματα είναι βέβαιο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να τα ξεχωρίζει χωρίς δυσκολία.

Αυτός είναι άλλωστε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μάθει ένα μικρό παιδί όχι μόνο τα χρώματα, αλλά και τα φρούτα, τα ζώα, τους αριθμούς.

Τα απογεύματα λοιπόν που δεν μπορείτε να πάτε βόλτα – ο καιρός μας τα έχει χαλάσει το τελευταίο διάστημα- και τα μικρά παιδιά ψάχνουν τρόπους να εκτονωθούν, κάντε αυτά τα διασκεδαστικά κουίζ για τα χρώματα και τα ζώα.

Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να απασχοληθούν ευχάριστα μαθαίνοντας παράλληλα καινούρια πράγματα.

Βίντεο με κουίζ για χρώματα



Βίντεο με κουίζ με ζώα



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved