Πώς θα φτιάξετε anti-stress πλαστελίνη με άρωμα λεβάντας

Οι τελευταίοι μήνες έχουν κάνει το στρες σας να χτυπήσει κόκκινο; Αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου; Θέλετε με κάποιο τρόπο να χαλαρώσετε αλλά δεν ξέρετε πώς;

Πώς θα φτιάξετε anti-stress πλαστελίνη με άρωμα λεβάντας

Τότε ίσως να πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτή την anti-stress πλαστελίνη με άρωμα λεβάντας. Η λεβάντα είναι γνωστή για το άρωμά της αλλά στην πραγματικότητα έχει πολλές άλλες ιδιότητες που την καθιστούν ένα από τα κορυφαία βότανα.

Μεταξύ άλλων, βοηθά στον καλύτερο ύπνο και στη χαλάρωση.

Μια μελέτη έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν σε χώρο αρωματισμένο ελαφρά με λεβάντα, είχαν 20% καλύτερο ύπνο από εκείνους που κοιμόντουσαν με άλλο άρωμα (γλυκό αμυγδαλέλαιο). Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η εισπνοή αιθέριου ελαίου λεβάντας, πριν πάτε για ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερο, πιο υγιή ύπνο. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης ότι είχαν περισσότερη ενέργεια το πρωί μετά την εισπνοή λεβάντας.

Όσο για τη χαλάρωση, έρευνες έχουν δείξει ότι η λεβάντα έχει μια κατευναστική επίδραση, που προωθεί τη χαλάρωση και βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες μύριζαν λάδι λεβάντας για τρία λεπτά, αισθάνονταν πιο χαλαροί και είχαν μειωμένο επίπεδο άγχους και στρες.

Ο ρόλος της πλαστελίνης

Η πλαστελίνη; Όχι, δεν παίζει κανέναν σπουδαίο ρόλο εδώ. Απλά είναι από μόνη της χαλαρωτική, λειτουργεί ως anti-stress δραστηριότητα πλάθοντας και παίζοντάς τη στα χέρια. Όσο λοιπόν παίζεται και η πλαστελίνη ζεσταίνεται στα χέρια σας, το άρωμα λεβάντας θα «βγαίνει» κι εσείς θα χαλαρώνεται.

Θα μπορούσε να χαλαρώσει ακόμη και τα ίδια σας τα παιδιά.

Πώς θα φτιάξετε anti-stress πλαστελίνη με άρωμα λεβάντα

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα αλάτι
  • 3 κ.τ.σ κρεμόριο
  • 1 κ.τ.σ λάδι αμυγδάλου ή καρύδας
  • 1/2 κούπα βραστό νερό
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Πώς θα τη φτιάξετε:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το κρεμόριο και το λάδι σε ένα μπολ.

Προσθέστε το βραστό νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Αν το μείγμα κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι ή λίγο corn flour.

Μόλις πλάθεται ευχάριστα και δεν κολλάει στα χέρια σας, ρίξτε το έλαιο λεβάντας και ζυμώστε καλά. Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα προσθέστε περισσότερες σταγόνες έλαιο λεβάντας.

Αφήστε 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει και παίξτε με την anti-stress πλαστελίνη σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved