Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με τα παιδιά - Οι top πέντε προορισμοί

Κοντινοί προορισμοί για απογευματινούς περιπάτους και όχι μόνο.

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με τα παιδιά - Οι top πέντε προορισμοί

Οι μέρες έχουν μεγαλώσει, η θερμοκρασία έχει ανέβει και το καλοκαίρι έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του. Η σταδιακή επιστροφή στην προ κορονοϊού καθημερινότητά μας είναι γεγονός και πλέον μπορούμε να απολαύσουμε μία εξόρμηση στην εξοχή, σε κάποιο πάρκο ή παραλία.

Τα παιδιά έχουν επιστρέψει στα σχολεία μέχρι και τέλη του μήνα, τα απογεύματά τους όμως και τα Σαββατοκύριακα είναι ελεύθερα και μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για διασκεδαστικές βόλτες. Για τους γονείς που μένουν εντός Αττικής, ευτυχώς υπάρχουν πολλά μέρη και στο κέντρο της Αθήνας τα οποία ενδείκνυνται για απολαυστικούς, αλλά και εκπαιδευτικούς παράλληλα περιπάτους. Ας δούμε ποιοι είναι οι top πέντε προορισμοί:

Λόφος Φιλοπάππου

filopappou

Ίσως μία από τις πιο όμορφες βόλτες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι από τους πιο όμορφους λόφους της Αττικής και είναι κοντά στις συνοικίες Κουκάκι, Πετράλωνα, Ακρόπολη και Ασύρματος. Η θέα είναι απίθανη και κυριολεκτικά από την κορυφή του μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το καταπράσινο τοπίο, αλλά και τα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται εκεί.

Αρχαία Αγορά – Άλσος Θησείου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Μία ακόμα διασκεδαστική και εκπαιδευτική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή είναι εύκολη και απολαυστική. Εκτός από τα ιστορικά μνημεία, μπορείτε να δείτε όμορφα αρχιτεκτονικά σπίτια, πράσινο και φυσικά τον λόφο της ακρόπολης που θα δεσπόζει επιβλητικά δίπλα σας. Πάρετε στο χέρι παγωτό, ποπ κορν ή μαλλί της γριάς και απολαύστε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τις μουσικές που ακούγονται κάθε λίγα μέτρα.

Εθνικός Κήπος

ethnikos kipos 3

Είναι καταπράσινος, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνα, ωστόσο πολλοί δεν τον έχουν επισκεφτεί ακόμα. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν άφοβα, να κάνουν ποδήλατο, να εκτονωθούν στην παιδική χαρά και όταν κουραστούν, να απολαύσετε όλοι μαζί μία δροσερή λεμονάδα στο καφενείο που βρίσκεται εκεί.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε εκατοντάδες είδη δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών, πολλά είδη πουλιών, λίμνες, διάφορα κτίσματα (Παιδική Βιβλιοθήκη, Κτίριο Βοτανολογικής Συλλογής, παραδοσιακό καφενεδάκι) και διάφορα αρχαιολογικά κατάλοιπα (μωσαϊκό ρωμαϊκής έπαυλης, διάσπαρτα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη).

Λυκαβηττός

Ένας αρκετά ενδιαφέρων περίπατος που θα εντυπωσιάσει σίγουρα τα παιδιά. Ο λόφος του Λυκαβηττού απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το Σύνταγμα και 1 χιλιόμετρο από το μετρό Πανεπιστήμιο. Χρειάζεται προσοχή στα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του λόφου ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ που ξεκινά από την οδό Αριστίππου. Όταν φτάσετε στην κορυφή μπορείτε να δείτε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, το θέατρο του Λυκαβηττού και φυσικά τη σαγηνευτική θέα. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε και το καφέ σας στο καφέ που έχει εκεί.

Λόφος Αρδηττού

Είναι ο καταπράσινος λόγος πίσω ακριβώς από το Παναθηναϊκό στάδιο. Στην κορυφή μπορείτε να δείτε σημαντικά μνημεία όπως το Ιερό της Τύχης και ο τάφος του Ηρώδη του Αττικού. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απολαυστική, όπως και η θέα της πόλης που θα έχετε φτάνοντας στην κορυφή. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιδιαίτερα μονοπάτια και ποικιλία δέντρων και φυτών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved