Πέντε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για νήπια εντός σπιτιού (vids)

Τι μπορείτε να κάνετε με τα νηπιάκια σας στο σπίτι σήμερα; 

Πέντε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για νήπια εντός σπιτιού (vids)

Σύμφωνα και με τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση, τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Για μία ακόμα εβδομάδα λοιπόν, τα νήπια θα μείνουν στο σπίτι και ο ελεύθερός τους χρόνος παραμένει αρκετός.

Από χθες, ο καιρός έχει χαλάσει και το πιθανότερο είναι ότι τη σημερινή μέρα θα την περάσετε στο σπίτι. Τι μπορείτε να κάνετε με τα μικρά σας για να τα απασχολήσετε και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί τους;

Εάν νιώθετε ότι έχει στερεύσει από ιδέες, βρήκαμε για εσάς μερικές διασκεδαστικές και παράλληλα εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Μάθετε τα νούμερα ζωγραφίζοντας

Η ζωγραφική είναι μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των νηπίων. Λατρεύουν τα έντονα χρώματα και παράλληλα ενθουσιάζονται που μαθαίνουν να χειρίζονται ακόμα καλύτερα τα χέρια τους. Συνδυτάστε τη ζωγραφική με την αριθμητική και μάθετε στο μικρό σας τα νούμερα από το ένα μέχρι το δέκα. Δείτε έναν διασκεδαστικό τρόπο στο βίντεο που ακολουθεί.





Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική εκτός από διασκέδαση, προσφέρει στα παιδιά και πολλά οφέλη. Μαγειρεύοντας, τα παιδιά μαθαίνουν να μετράνε, να συνεργάζονται και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Μίας και η θερμορκασία έχει ανέβει, μία ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε σπιτικές γρανίτες φράουλα με το μικρό σας. Δείτε παρακάτω μία πολύ εύκολη συνταγή που χρειάζεται μόλις τρία υλικά.





Ανακαλύψτε τη μουσική με αυτοσχέδια μουσικά όργανα


Τα νήπια ενθουσιάζονται με τη μουσική και τους διάφορους ήχους. Φτιάξτε το δικό σας μουσικό όργανο αξιοποιώντας τα γυάλια ποτήρια που ήδη έχετε σπίτι και λίγο νερό. Δείτε πώς στο βίντεο που ακολουθεί.







Μάθετε τα σχήματα με εύκολες κατασκευές από πλαστελίνη

Οι κατασκευές με πλαστελίνη είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Εκτός όμως από παιχνίδι, μπορείτε να αξιοποιήσετε την πλαστελίνη που έχετε σπίτι για να μάθετε στο μικρό σας τα βασικά σχήματα, φτιάχνοντάς τα.





Φτιάξτε παζλ

Η κατασκευή παζλ έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά, ήδη από τη νηπιακή τους ηλικία:

  • Βελτιώνει τη μνήμη
  • Ενισχύει την αυτοπεποίθηση
  • Αναπτύσσει την κριτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων
  • Βελτιώνει τον οπτικοκινητικό συντονισμό.

Εάν ήδη έχετε φτιάξει πάνω από ένα εκατομμύριο φορές τα παζλ που έχετε σπίτι, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αυτοσχέδιο παζλ:






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved