Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Την περασμένη Δευτέρα άρχισε να εφαρμόζεται το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα και τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Πλέον, μπορούμε να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα έξω, ο χρόνος όμως εντός σπιτιού, παραμένει αρκετός. Μπροστά μας έχουμε δύο μέρες στο σπίτι, χωρίς τηλεργασία και εξ αποστάσεως διδασκαλία και είναι ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Επίσης, την Κυριακή είναι η Γιορτή της Μητέρας γεγονός που κάνει το ερχόμενο διήμερο ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάχνουμε δωράκια και κάρτες για τη Γιορτή της Μητέρας

Την Κυριακή οι μαμάδες έχουμε την τιμητική μας, τι καλύτερο λοιπόν από το να το γιορτάσουμε φτιάχνοντας υπέροχες κατασκευές και κάρτες με τα παιδιά.

Ευφάνταστες αυτοσχέδιες κάρτες
Δείτε εδώ δεκαπέντε ιδέες για υπέροχες κάρτες που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά στο σπίτι. Κρατήστε τις για εσάς τις ίδιες ή δώστε τις στις γιαγιάδες της οικογένειας. Σίγουρα θα λατρέψουν ένα τέτοιο δώρο, ειδικά αυτό το διάστημα που είναι μακριά σας.

Εντυπωσιακή τρισδιάστατη κάρτα
Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακές τρισδιάστατες κάρτες για τη Γιορτή της Μητέρας. Τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν τη διαδικασία κατασκευής τους και το αποτέλεσμα θα τα εντυπωσιάσει.

Ιδέες για DIY δώρα
Είτε πρόκειται για εσάς είτε για τη μαμά σας, βοηθήστε το παιδί να φτιάξει ένα όμορφο δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας και μοιραστείτε μαζί του τη χαρά της δημιουργίας. Δείτε τέσσερις απίθανες ιδέες εδώ.

DIY βραχιολάκι καρδιά
Φτιάξτε με τα παιδιά ένα βραχιολάκι καρδιά και κάντε το δώρο στις φίλες μαμάδες σας, στη μητέρα σας ή σε εσάς την ίδια. Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε βήμα βήμα.

Φτιάχνουμε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία διασκεδαστική και πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους ενώ παράλληλα εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Εκτός από τις παραπάνω κατασκευές για τη Γιορτή της Μητέρας, μπορείτε να εμπνευστείτε και από την άνοιξη και να φτιάξετε εντυπωσιακές ανοιξιάτικες κατασκευές.

Ανοιξιάτικες κατασκευές από origami
Τα origami είναι μία πολύ ιδιαίτερη και δημοφιλής κατηγορία χειροτεχνιών. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χρωματιστά χαρτιά και όρεξη για δημιουργία. Δείτε εδώ τρεις εύκολες ανοιξιάτικες χειροτεχνίες από origami που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

Χάρτινα γλαστράκια με λουλούδια
Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε εύκολα με τα παιδιά χάρτινα λουλούδια και γλαστράκια με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Διακοσμήστε τα στο σαλόνι, την κουζίνα ή το μπαλκόνι σας.

Βόλτα με το ποδήλατο

Ο καιρός έχει φτιάξει και το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα με τα ποδήλατα, όπως κάνουν και αρκετοί διάσημοι γονείς αυτές τις μέρες.Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, η Αθήνα κρύβει πολλούς προορισμούς που ενδείκνυνται για ποδηλατάδες. Δείτε εδώ 10 όμορφα μέρη στην Αθήνα για να πάτε βόλτα με το ποδήλατο με τα παιδιά.

Μαγειρεύουμε παρέα με τα παιδιά

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι και φτιάξτε υπέροχες δημιουργίες με τα παιδιά στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Γλυκάκια για τη Γιορτή της Μητέρας
Δείτε εδώ τις πιο νόστιμες και τις πιο λαχταριστές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τη βοήθεια των παιδιών σας για να κάνετε ακόμη πιο γλυκιά την Ημέρα της Μητέρας.

Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες για να φτιάξετε εντυπωσιακά μπισκότα για την ερχόμενη Κυριακή και εδώ ιδέες για υπέροχα cupcakes που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Μπισκότα Disney
Εναλλακτικά, μπορείτε να εμπνευστείτε και από την αγαπημένη Disney και να φτιάξετε μπισκoτάκια με τους αγαπημένους υπερήρωες των παιδιών. Δείτε εδώ μερικές προτάσεις μας και πάρτε ιδέες.

Κάνουμε γυμναστική

Εκτός από τους περιπάτους γύρω από το σπίτι ή την ποδηλατάδα, μπορούμε να αθληθούμε και στο σαλόνι μας παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής κατάλληλο για παιδιά και μεγάλους. Δείτε εδώ ποιο ταιριάζει σε εσάς ή τα παιδιά σας και δοκιμάστε το!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τη Γιορτή της Μητέρας εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved