Yoga για παιδιά: 15λεπτο πρόγραμμα ασκήσεων για παιδιά (vid)

Μπορεί να έχει γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά τα παιδιά συνεχίζουν να μένουν στο σπίτι.

Yoga για παιδιά: 15λεπτο πρόγραμμα ασκήσεων για παιδιά (vid)

Σίγουρα μπορούν να βγουν και να παίξουν στην πυλωτή, να κάνουν ποδήλατο ή να τρέξουν στην γειτονιά, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν με φίλους, να επιστρέψουν στο σχολείο τους ή να πάνε σε κάποια παιδική χαρά για να παίξουν.

Όλο αυτό το διάστημα σας έχουμε δείξει αρκετά βίντεο με ασκήσεις που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι, για να αθλούνται και να εκτονώνονται μέσα στην ημέρα τους.

Τι είναι η yoga;

Η Yoga είναι μια εναλλακτική μορφή άσκησης αλλά και μία ολιστική θεραπεία, μια φιλοσοφία ζωής. Η λέξη Yoga προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει σύνδεση, ένωση. Ένωση του σώματος, του νου και το πνεύματος. Ένωση με όλα τα επίπεδα ύπαρξης : τον εαυτό μας, την ζωή, το περιβάλλον που ζούμε.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας απομονώνει και έτσι χάνουμε την επαφή μας με ό,τι πιο όμορφο υπάρχει γύρω μας και μέσα μας. Πόσο πιο ωραία θα ήταν η καθημερινότητά μας αν αρχίζαμε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και να συνδεόμαστε με αυτόν σε βαθύτερο επίπεδο, να απολαμβάνουμε την επαφή με την φύση, να ζούμε πραγματικά, συνειδητά κάθε λεπτό;

Αυτό κάποιοι κατάφεραν αν το συνειδητοποιήσουν τους τελευταίους δύο μήνες που υποχρεώθηκαν να μείνουν σπίτι.

Τι προσφέρει στα παιδιά;

Σε σωματικό επίπεδο μέσω των στάσεων (asanas) ενδυναμώνεται όλο το μυικό σύστημα, βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ευλυγισία εξασφαλίζοντας ότι οι μύες, οι τένοντες και οι αρθρώσεις των παιδιών μένουν εύκαμπτες και μέσω των τεχνικών αναπνοής (pranayamas), αποκτούν ποιοτική αναπνοή, ηρεμεί το νευρικό τους σύστημα, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και το ανοσοποιητικό τους αποκτώντας άμεσα μια αίσθηση ευεξίας, χαλάρωσης και διαύγειας.

Έτσι η Yoga βοηθά όχι μόνο στην σωματική τους υγεία αλλά και στην ψυχική και συναισθηματική τους ισορροπία. Ισορροπία που τα παιδιά χρειάζονται τώρα που η ζωή τους άλλαξε και έχουν βγει από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα που είχαν συνηθίσει να έχουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα 15λεπτο πρόγραμμα ασκήσεων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved