Ιστορίες για παιδιά: Η Τζόϋς Ευείδη διαβάζει «Η ηλεκτρική σκούπα και η λαχτάρα των δύο φίλων» (vid)

Ένα υπέροχο λογοτεχνικό κείμενο από το Ανθολόγιο της Β' Δημοτικού, διάβασε η αγαπημένη μας ηθοποιός Τζόϋς Ευείδη.

Ιστορίες για παιδιά: Η Τζόϋς Ευείδη διαβάζει «Η ηλεκτρική σκούπα και η λαχτάρα των δύο φίλων» (vid)

Η Τζόϋς Ευείδη, γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από γονείς Έλληνες μετανάστες και πέρασε εκεί τα παιδικά της χρόνια. Μετά την ενηλικίωσή της, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε το 1985, όπου συμμετείχε σε κάποιες σειρές της ΕΡΤ. Το 1987 πρωταγωνίστησε σε μια παραγωγή της Κρατικής Τηλεόρασης για παιδιά, με τίτλο Του Κουτιού τα Παραμύθια και την ίδια χρονιά έκανε ένα guest στο 9ο επεισόδιο της σειράς Το κανάλι της Βαγγελίτσας, συνολικής διάρκειας 13 επεισοδίων.

Αυτή τη φορά η αγαπημένη μας ηθοποιός με αφορμή την ενέργεια που κάνει η ΕΡΤ σε συνεργασία με το ΕΘνικό Θέατρο, διαβάζει ένα λογοτεχνικό κείμενο από το Ανθολόγιο Κειμένων της Β' Δημοτικού, της Φιλίσας Χατζηχάννα, «Η ηλεκτρική σκούπα και η λαχτάρα των δύο φίλων».

Πατήστε play και δείτε το υπέροχο βίντεο:



*Μια σημαντική πρωτοβουλία της δημόσιας τηλεόρασης για τη βιωματική επαφή των παιδιών με την ελληνική λογοτεχνία, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιδικό πρόγραμμα, προϊόν της συνεργασίας της ΕΡΤ με το Εθνικό Θέατρο.

Η ηλεκτρική σκούπα και η λαχτάρα των δύο φίλων

Ο Καρυδάκης, ένα μικρό καρύδι και η Ζαχαρούλα, ένας τόσος δα κόκκος ζάχαρης, συναντιούνται όταν η κυρία Μαριάννα αποφασίζει να κάνει κα­ρυδόπιτα. Γίνονται φίλοι και επειδή θέλουν να γυρίσουν τον κόσμο, το σκάνε από τη λεκάνη. Με έναν πήδο βρίσκονται στο πάτωμα και τότε αρχίζουν οι περιπέτειες.

Ξύπνησαν από τον τρομαχτικό θόρυβο της ηλεκτρικής σκούπας. Πάνω κάτω, πάνω κάτω, η κυρία Μαριάννα την περνούσε στα χαλιά κι εκείνη ρουφούσε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της. Τρομοκρατημένη η Ζαχαρούλα σφιχταγκάλιασε τον Καρυδάκη. Μα ο Καρυδάκης δε φοβήθηκε λιγότερο.

— Φαίνεται δεν είναι τυχερό μας να γνωρίσουμε τον κόσμο. Όπου να 'ναι αυτό το θηρίο θα μας καταπιεί, είπε.

Δεν τους έφτανε η τρομάρα του θανάτου που τους πλησίαζε, πήραν κι άλλη λαχτάρα. Μια στρογγυλή, κρυστάλλινη μπαλίτσα ξεκόλλησε από τον πολυέλαιο κι έπεσε κάτω με τέτοια φόρα, που αν τους έβρισκε, θα τελείωνε η ιστορία μια ώρα αρχύτερα, αφού δε θα υπήρχε πια Καρυδάκης και Ζαχαρούλα.

Ευτυχώς δεν έπεσε πάνω τους, αλλά πολύ κοντά τους. Και όχι μόνο αυτό! Με τη φόρα που είχε τίναξε το χαλί γύρω, τίναξε τον Καρυδάκη με τη Ζαχαρούλα και βρέθηκαν -τι τυχεροί που ήταν- πάνω στην ηλεκτρική σκούπα.

Βέβαια δεν πέρασαν και τόσο ευχάριστα. Η κυρία Μαριάννα πήγαινε τη σκούπα πάνω κάτω, πάνω κάτω! Η Ζαχαρούλα ζαλίστηκε. Ο Καρυδάκης τα έβλεπε όλα γύρω του να χοροπηδούν. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούν και να μην κατρακυλήσουν.

Η κυρία Μαριάννα αφού καθάρισε το χαλί του σαλονιού, προχώρησε για να καθαρίσει το χαλί του καθιστικού. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο. Άφησε κάτω κοντά στην ανοιχτή πόρτα τη σκούπα κι έτρεξε να το σηκώσει.

Χωρίς να χάσουν καιρό αν και ήταν ζαλισμένοι και καταφοβισμένοι, οι δυο φίλοι έπιασαν σφιχτά τα χέρια, μέτρησαν ως το τρία, έβαλαν όλη τους την καρυ­δοζαχαρένια δύναμη, πήδηξαν και βρέθηκαν έξω από το σπίτι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved