«Ο Μικρός Covid-19» - Το νέο animation για παιδιά με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Τσιόδρα (vid)

Ένα καρτούν για τον κορονοϊό εμπνευσμένο από τον καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 

«Ο Μικρός Covid-19» - Το νέο animation για παιδιά με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Τσιόδρα (vid)

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κορονοϊός πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά μας και τα παιδιά είναι λογικό να έχουν πολλές απορίες. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να τους τις απαντήσουμε με ένα κινούμενο σχέδιο;

Τι είναι ο κορονοϊός; Πώς θα τον αντιμετωπίσουμε; Γιατί βιώνουμε όσα βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα απαντώνται στο νέο animation «Ο Μικρός Covid-19», με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ιδέα εμπνεύστηκε η αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου. Όπως αναφέρει η ίδια στο κανάλι της στο YouTube, σκοπός της δημιουργίας αυτού του βίντεο είναι «ένα παιδί προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσει την πραγματική διάσταση της άγνωστης, μέχρι σήμερα, δύναμης που μας ώθησε και μας ωθεί μακριά από ό,τι θέλουμε να κάνουμε και του συναισθήματος του φόβου που έγινε κοινό για όλους μας, τονίζοντας παράλληλα τις όμορφες μέρες που θα ξανάρθουν.»

Το animation διάρκειας μόλις δυόμιση λεπτών, δημιουργήθηκε με τη βοήθεια τεσσάρων ακόμα καλλιτεχνών, της γραφίστριας Μαριλένας Γκιρλέμη, του cinematographer Γιώργου Μυλωνά και των ηθοποιών Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved