Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα. 

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Ιδέες για κατασκευές, χειροτεχνίες, πειράματα και όχι μόνο.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αν θέλετε να φτιάξετε στολίδια με τα παιδιά σας... διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές δεν έχετε παρά να περάσετε το απόγευμά σας φτιάχνοντας στολίδια από πορτοκάλια.

Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, λευκή μπογιά, μαύρο μαρκαδόρο, ζεστή κόλλα σιλικόνης και πολύχρωμο σπάγκο. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία εδώ.

stolidia.jpg

screenshot via instagram @stilundherz

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε στολίδια με κουκουνάρια και χάρτινες αυγοθήκες. Όπως μπορείτε να δείτε κι εδώ, η διαδικασία είναι πολύ εύκολα και τα υλικά απλά.

stolidia-me-koukounaria.jpg

instagram @stilundherz

Οικολογική δραστηριότητα για νήπια και μεγαλύτερα παιδιά

Ο Surgei είναι μπαμπάς δύο αγοριών και στο κανάλι του στο YouTube δημοσιεύει βίντεο με παιχνίδια, πειράματα και κατασκευές που κάνει και ο ίδιος με τα παιδιά του. Πολλά από αυτά έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ένα από τα παιχνίδια έχει δοκιμάσει πρόσφατα είναι το παρακάτω: «Καθαρίζοντας τις θάλασσες». Ένα παιχνίδι που μπορείτε να δοκιμάσετε κι εσείς στο σπίτι, με οικολογικό χαρακτήρα, για να βοηθήσετε το παιδί να μάθουν την αξία και τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Δείτε τι θα χρειαστείτε και τι πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα εδώ.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Μία χρήσιμη και παράλληλα όμορφη κατασκευή: σελιδοδείκτες εμπνευσμένους από τα Χριστούγεννα με δεντράκια, ελαφάκια, Άγιους Βασίληδες και όχι μόνο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγα και τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν τόσο από τη διαδικασία, όσο και από το αποτέλεσμα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

https://www.instagram.com/p/Cl9a1N-O3tb/

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα που θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας, να εκφραστούν και να έρθουν σε έπαφη με διάφορες τροφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμ να φτιάξετε μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο απαλό
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό + τον κρόκο από 1 αυγό
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας υγείας (λιωμένες)

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία εδώ.

Φθινοπωρινές δραστηριότητες all time classic

d05ae4d6-paixnidia-gia-paidia.jpg

Δείτε εδώ ιδέες για φθινοπωρινές κατασκευές, ζωγραφιές, πειράματα και πολλά πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved