Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι και εκτός

Προτάσεις για κατασκευές, πειράματα και βόλτες. 

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι και εκτός
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην οικογένεια και όπως κάθε Παρασκευή, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά εντός και εκτός σπίτιού.

Πείραμα για παιδιά: Φτιάξτε χρωματιστό αφρό από ζωμό ρεβιθιών

drastiriotites-gia-paidia-peirama.jpg

Τα πειράματα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με την επιστήμη. Επιπλέον, είναι μία δραστηριότητα που τους δίνει τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, την παρατηρητικότητά τους και να περάσετε χρόνο μαζί. Για να φτιάξετε χρωματιστό αφρό θα χρειαστείτε λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία εδώ.

Παζλ και σπαζοκεφαλιές

Πόσες είναι οι ομπρέλες; Ζητήστε από το παιδί σας να μετρήσει τις κόκκινες, τις μπλε, τις πράσινες και τις κίτρινες ομπρέλες και έπειτα να γράψει τον αριθμό στο κενό κουτί.

Bigstock

Τα παιδιά λατρεύουν τα παζλ και τις σπαζοκεφαλιές και μπορούν να ασχολούνται με αυτά για ώρες. Δείτε εδώ χρωμοσελίδες με παζλ, σπαζοκεφαλιές αλλά και χρωμοσελίδες για να ζωγραφίσετε και εκτυπώστε τις δωρεάν.

Ζωγραφίστε anti-stress χρωμοσελίδες

zografiki-paidia-arithmoujs.jpg

Η anti-stress ζωγραφική έχει γίνει τάση την τελευταία πενταεττία και ξεκίνησε στην Γαλλία. Η όλη διαδικασία απαιτεί ηρεμία, χρειάζεται χρόνο, συγκέντρωση, και θεωρείται ότι βοηθάει παιδιά, αλλά και ενήλικες, να αντιμετωπίσουν το άγχος. Τα οφέλη, ωστόσο, δε σταματούν εκεί. Έρευνες ψυχολόγων έχουν δείξει ότι ορισμένα χρώματα βοηθούν στην ξεκούραση των ματιών, ενώ επηρεάζουν και τα όνειρα και τον καλό ύπνο. Βρείτε anti-stress χρωμοσελίδες εδώ και εκτυπώστε τις δωρεάν.

Πηγαίνετε παιδικό θέατρο

Οι παραστάσεις της σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει και οι εναλλακτικές σας είναι πολλές. «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» στο Θέατρο Διάνα, το «Το Μαγικό Κλειδί» στο θέατρο Κιβωτος, το «Ταξιδεύοντας με την Bibi» στο θέατρο Αλκμήνη, είναι μόνο μερικές από αυτές και συγκαταλέγονται σίγουρα στις προτάσεις μας.

Athens Book Space

Από τις 3 έως τις 26 Νοεμβρίου σε έναν φιλόξενο χώρο ανάγνωσης και συζήτησης, μεγάλοι και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να διασκεδάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια στο Πάρκο Ελευθερίας. Δείτε περισσότερα εδώ.

Δημιουργικό εργαστήρι με πρωταγωνιστή τον Μικρό Νικόλα

mikros-nikolas.jpg

Με αφορμή την έξοδο στους κινηματογράφους στις 9 Νοεμβρίου της πολυαναμενόμενης ταινίας animation «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ: ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ;» η Feelgood Entertainment και οι εκδόσεις Πατάκης διοργανώνουν ένα πρωτότυπο, δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά 8-11 ετών με τον Έλληνα animator, συγγραφέα comics και εικονογράφο Αλέκο Παπαδάτο, καλλιτέχνη - δημιουργό του Logicomix (#1 New York Times Best Seller graphic novel).

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 65, Αθήνα, 106 78), 10 τυχερά παιδιά θα γνωρίσουν τον μικρό Νικόλα και τους φίλους του και θα ανακαλύψουν τεχνικές και μυστικά για τον σχεδιασμό των χαρακτήρων και των ιστοριών του.

Μαγειρέψτε παρέα

mpiskota-kanelas-suntagi.jpg

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα και το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και να δημιουργήσετε παρέα. Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο; Μπισκότα με γλυκιά κολοκύθα.

Υλικά:

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι πουρές κολοκύθας
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε εδώ αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved