Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις δραστηριότητων για να γιορτάσετε Halloween και 28η Οκτωβρίου με τα παιδιά.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Ιδέες για κατασκευές, πειράματα, συνταγές και βόλτες στην Αθήνα με αφορμή την 28η Οκτωβρίου και το Halloween. Bigstock

Παρασκευή σήμερα και το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδιαίτερο για δύο λόγους. Πρώτον, αύριο είναι 28η Οκτωβρίου, ημέρα Εθνικής Επετείου, και δεύτερον είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν το Halloween που γιορτάζεται κανονικά το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για δημιουργικές, διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Δραστηριότητες Halloween

Κάντε τα πιο spooky πειράματα

halloween-peiramata.jpg

Με απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι μπορείτε να κάνετε πειράματα εμπνευσμένα από το Halloween. Εδώ μπορείτε να δείτε επτά ιδέες, τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε βήμα-βήμα. Τα παιδιά θα κατενθουσιαστούν.

Εκτυπώστε χρωμοσελίδες με θέμα το Halloween

zografiki-paidia-arithmoujs.jpg

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική, είτε ζωγραφίζουν κάτι από την αρχή, είτε απλά χρωματίζουν χρωμοσελίδες με διάφορα σχέδια.

Με αφορμή το Halloween βρήκαμε τις πιο ωραίες χρωμοσελίδες με κολοκύθες, φαντασματάκια και άλλες spooky φιγούρες. Εδώ μπορείτε να τις εκτυπώσετε δωρεάν και να της δώσετε στα παιδιά για να τις χρωματίσουν.

Φτιάξτε Halloween συνταγές

Untitled design - 1

Είναι απίθανο το πόσα απλά και εύκολα σνακ μπορείτε να τα μεταμροφώσετε σε Halloween πιάτα. Εδώ θα βρείτε όλες τις Halloween συνταγές που έχουμε μοιραστεί μαζί μας. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε Halloween κολοκύθες με κρακεράκια pretzel. Εδώ αναλυτικά τα υλικά και η διαδικασία.

Δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου

Φτιάξτε σημαιάκια για την παρέλαση

Τι θα χρειαστείτε:

(για δύο σημαιάκια:)

  • δύο κόλλες Α4
  • μπλε μαρκαδόρο
  • ξυλάκι stick
  • υγρή κόλλα

Τι πρέπει να κάνετε:

Αρχικά πάρτε το ένα Α4 και κόψτε το στα δύο στη μέση. Στο κάθε ένα από αυτά τα δύο κομμάτια ζωγραφίστε μία ελληνική σημαία.

Έπειτα, ακουμπήστε το ένα χαρτί με την ελληνική σημαία στην πίσω πλευρά στο τραπέζι και μετά βάλτε ένα από τα ξύλινα sticks στα δεξιά.

Στη συνέχεια βάλτε λίγη κόλλα και κολλήστε το άλλο κομμάτι από πάνω. Το σημαιάκι είναι έτοιμο.

Βόλτα στο Πολεμικό Μουσείο, την παλιά Βουλή ή το σπίτι του Μεταξά

polemiko mouseio

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Ο καιρός προβλέπεται καλός και είναι ευκαιρία να κάνετε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή και εκτός και να επισκεφτείτε την παλιά Βουλή, το Πολεμικό Μουσείο, το σπίτι του Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά ή να περπατήσετε στο καθαρό αέρα σε κάποιο άλσος. Όλες οι προτάσεις μας εδώ.

Χρωμοσελίδες με θέμα την 28η Οκτωβρίου

Εκτυπώσετε τις χρωμοσελίδες που θα βρείτε εδώ και ζητήστε από τα παιδιά να βάλουν χρώμα στον τσολιά μας τον λεβέντη, στο τανκ, στην ελληνική σημαία και τους φαντάρους. Μιλήστε τους παράλληλα για τον πόλεμο και για το έπος του '40 με απλά και κατανοητά λόγια και όμορφες ιστορίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved