Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για κατασκευές, δραστηριότητες και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για δημιουργικές δραστηριότητες.

Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Κατασκευές, πειράματα, παιχνίδια και πολλά ακόμα που θα ενθουσιάσουν παιδιά όλων των ηλικιών.

Ζωγραφίστε με bubble wrap

bubble-wrap-zografiki.jpg

Το bubble wrap είναι το κλασικό προστατευτικό πλαστικό το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στη μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων. Έναν ακόμα τρόπος να το αξιοποιήσετε είναι φτιάχνοντας ευφάντασες δημιουργίες.

Εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες του μπαμπά τριών αγοριών, Surgei, όπως πώς να φτιάξετε με bubble wrap ένα ουράνιο τόξο, πολύχρωμες πεταλούδες, χαμογελαστή κάμπια.

Φύλλα εργασίας με ζώακια

1059c11a-pagkosmia-imera-zoon.jpg

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτώβρη, αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουομε ναα κάνετε με τα παιδιά φύλλα εργασίας με θέμα τα ζώα. Είναι μία δημιουργική και εκπαιδευτική δραστηριότητα που θα διασκεδάσει τα παιδιά και παράλληλα θα τα βοηθήσει να εξοιξειωθούν και να μάθουν περισσότερα για τα ζώα.

Δείτε τα φύλλα εργασίας εδώ.

Κάντε πείραματα και μάθετε για τη χλωροφύλλη

236cd0b3-fthinopwrino-peirama-gia-paidia.jpg

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα την εποχή αυτή; Τι είναι η χλωροφύλλη και πώς επηρεάζει το χρώμα των φύλλων; Δοκιμάστε να κάνετε αυτό το πείραμα με φύλλα, οινόπνευμα και χαρτί κουζίνα. Δείτε αναλυτικά τι θα χρειαστείτε και τη διαδικασία για να το κάνετε εδώ.

Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε μπισκότα σε φθινοπωρινά σχέδια

https://www.instagram.com/p/CjFCq8Bscrj

Μαγειρεύοντας, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με υλικά και τρόφιμα, να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να εξασκηθούν στην αριθμητική μετρώντας υλικά συνταγών, να μάθουν να δουλεύουν συνεργατικά.

Αυτό το διήμερο που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξτε μαζί φθινοπωρινά μπισκότα σε υπέροχα σχέδια. Δείτε εδώ μία βασική συνταγή και ιδέες για τη διακόσμηση.

Πηγαίνετε παιδικό θέατρο

Δύο παραστάσεις και οι δύο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: η παράσταση «Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός» κάνει πρεμιέρα σττις 7 Οκτώβρη και μία μέρα μετά «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns.

Ενημέρωθείτε για τις ώρες των παραστάσεων, την πλοκή των ιστοριών και τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved