Δημιουργικά φθινοπωρινά απογεύματα στο σπίτι - Δραστηριότητες για παιδιά

Κατασκευές, πειράματα, μαγειρική και πολλές ακόμα δραστηριότητες για παιδιά. 

Δημιουργικά φθινοπωρινά απογεύματα στο σπίτι - Δραστηριότητες για παιδιά
Bigstock

Το φθινόπωρο νυχτώνει πιο νωρίς, η θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και αναπόφευκτα περιορίζονται οι βόλτες και το παιχνίδι εκτός σπιτιού. Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά; Δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι.

Ιδού μερικές ιδέες.

Φθινοπωρινές κατασκευές

Εμπνευστείτε από το φθινόπωρο και φτιάξτε όμορφες χειροτεχνίες που μπορείτε να διακοσμήσετε στο σπίτι. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τέσσερις κατασκευές με απλά υλικά και κατάλληλες για όλες τις ηλικίες.

Φθινοπωρινές ζωγραφιές

Η ζωγραφική είναι πάντα μία καλή ιδέα εάν έχετε στερεύσει από ιδέες. Με λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες δημιουργίες με μαρκαδόρους, πινέλα ή ακόμα και με τα δάχτυλα. Δείτε για παράδειγμα στο παρακάτω βίντεο πώς θα φτιάξετε ένα όμορφο δεντράκι με ακρυλικά χρώματα.

Εναλλακτικά μπορείτε να ζωγραφίσετε χρωμοσελίδες με θέμα το φθινόπωρο. Βρείτε εδώ και εκτυπώστε τις δωρεάν.

Φτιάξτε φθινοπωρινά γλυκίσματα

Με όρεξη και δημιουργικότητα η μαγειρική μπορεί να γίνει μία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα μικρά σας. Μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα, cupcakes και πολλά ακόμα γλυκάκια. Oι συνταγές στο παρακάτω βίντεο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν και δεν είναι τόσο δύσκολο να τις φτιάξετε.

Κάντε πειράματα

Έχετε κι εσείς μικρούς επιστήμονες στο σπίτι που αγαπούν να εξερευνούν, να ρωτούν και να παρατηρούν; Κάντε πειράματα! Ο μπαμπάς Surgei στο παρακάτω βίντεο μας δίνει 15 ιδέες για πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με απλά υλικά.

Παίξτε επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια προσφέρουν γέλιο και ενισχύουν το δέσιμο με τα παιδιά. Επιλέξτε επιτραπέζια μαζί με το παιδί, κατάλληλα για την ηλικία του και περάστε ένα διασκεδαστικό απόγευμα.

Παντομίμα, κρεμάλα, τρίλιζα

Παιχνίδια που δεν χρειάζονται παρά μόνο όρεξη, ένα στυλό και ένα κομμάτι χαρτί. Παιχνίδια διαχρονικά που λατρέψαμε εμείς ως παιδιά και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας. Ακόμα καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τα προσαρμόσετε στην εκάστοτε ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Για παράδειγμα η παντομίμα θα μπορούσε να αφορά παιδικές ταινίες και κρεμάλα λέξεις που μαθαίνουν στο σχολείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved