Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Πειράματα, κατασκευές και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες διασκεδαστικές και δημιουργικές που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Εύκολα πειράματα με φλούδες λεμονιού

947ebb5d-peiramata-me-lemoni.jpg

Η ενασχόληση με τα πειράματα τους δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους, να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τη φυσική και τη χημεία. Οι γονείς τα αγαπάμε γιατί πολλά από αυτά γίνονται με υλικά που ήδη έχουμε σπίτι και γιατί είναι ένας τρόπος να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά.

Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε δύο πειράματα απλά με φλούδες λεμονιού και μερικά ακόμα απλά υλικά. Και τα δύο μπορείτε να τα κάνετε σε ελάχιστο χρόνο και έχουν κάτι από… μαγεία πίσω από την οποία φυσικά βρίσκεται η χημεία. Δείτε τα εδώ.

Ζωγραφίστε anti-stress χρωμοσελίδες

zografiki-anti-stress.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Greg Rosenke

Η anti-stress ζωγραφική έχει γίνει τάση την τελευταία πενταεττία και ξεκίνησε στην Γαλλία. Η όλη διαδικασία απαιτεί ηρεμία, χρειάζεται χρόνο, συγκέντρωση, και θεωρείται ότι βοηθάει παιδιά, αλλά και ενήλικες, να αντιμετωπίσουν το άγχος. Τα οφέλη, ωστόσο, δε σταματούν εκεί. Έρευνες ψυχολόγων έχουν δείξει ότι ορισμένα χρώματα βοηθούν στην ξεκούραση των ματιών, ενώ επηρεάζουν και τα όνειρα και τον καλό ύπνο. Βρείτε anti-stress χρωμοσελίδες εδώ και εκτυπώστε τις δωρεάν.

Κάντε κατασκευές Origami

https://www.instagram.com/p/Ck0NEOIokAe

Μίας και σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Origami, σας προτείνουμε να ανακαλύψετε αυτήν την ιδιαίτερη τεχνική το Σαββατοκύριακο και να φτιάξετε όμορφες κατασκευές.

Λίγα λόγια για τα origami:

Το όνομα origami προέρχεται από τις λέξεις «ori» και «kami»: η πρώτη σημαίνει «διπλώνω» ενώ η δεύτερη «χαρτί» (το «kami» μετατρέπεται σε «gami» χάριν ευφωνίας). Η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τέχνη της δημιουργίας σχημάτων και κατασκευών μέσω του διπλώματος του χαρτιού.

Δείτε ιδέες για κατασκευές εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

mpiskota-kolokuthas-3.jpg

Τι θα λέγατε αυτό το Σαββατοκύριακο να μπείτε με τα μικρά σας στην κουζίνα και να φτιάξετε παρέα μπισκότα κολοκύθας; Δείτε τη συνταγή και τα οφέλη τα κολοκύθας για τον οργανισμό εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved