Δραστηριότητες για παιδιά: Anti-stress χρωμοσελίδες για χαλαρωτικά απογεύματα

Δωρεάν χρωμοσελίδες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν.

Δραστηριότητες για παιδιά: Anti-stress χρωμοσελίδες για χαλαρωτικά απογεύματα

Πρωινό ξύπνημα, σχολείο, διαβάσματα, εξωσχολικές δραστηριότητες. Η καθημερινότητα των παιδιών είναι απαιτητική με αποτέλεσμα πολλές φορές να νιώθουν πίεση και άγχος. Η συζήτηση και ο εκτόνωση μέσω δραστηριοτήτων στις περιπτώσεις αυτές, είναι η καλύτερη λύση.

Η ζωγραφική μία δημιουργική δραστηριότητα, κατάλληλη για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Ζωγραφίζοντας, τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, εκφράζονται. Εξίσου σημαντικό όφελος τη είναι και η εκτόνωση που παρέχει. Η ζωγραφική απαιτεί συγκέντρωση, ηρεμία και ως εκ τούτου βοηθάει το παιδί να χαλαρώσει.

zografiki-anti-stress.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Greg Rosenke

Τι είναι οι anti-stress ζωγραφιές

Πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια είναι οι anti-stress ζωγραφιές. Πρόκειται για χρωμοσελίδες με συγκεκριμένα σχέδια ή ακαθόριστα μοτίβα τα οποία σχηματίζονται από μικρά και πολλά κουτάκια και που τα παιδιά καλούνται να γεμίσουν με χρώματα.

Η anti-stress ζωγραφική έχει γίνει τάση την τελευταία πενταεττία και ξεκίνησε στην Γαλλία. Η όλη διαδικασία απαιτεί ηρεμία, χρειάζεται χρόνο, συγκέντρωση, και θεωρείται ότι βοηθάει παιδιά, αλλά και ενήλικες, να αντιμετωπίσουν το άγχος. Τα οφέλη, ωστόσο, δε σταματούν εκεί. Έρευνες ψυχολόγων έχουν δείξει ότι ορισμένα χρώματα βοηθούν στην ξεκούραση των ματιών, ενώ επηρεάζουν και τα όνειρα και τον καλό ύπνο.

Anti-stress χρωμοσελίδες για δωρεάν εκτύπωση

Η ενασχόληση με την anti-stress ζωγραφική είναι ένας τρόπος να βοηθήσετε το παιδί να αποφορτιστεί από την κούραση και την ένταση της καθημερινότητας. Υπάρχουν χρωμοσελίδες με αφηρημένα σχέδια, χρωμοσελίδες με ζωάκια, φαγητά, λουλούδια. Οι επιλογές σας είναι αρκετές, ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού.

Στην gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε χρωμοσελίδες για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών και να τις εκτυπώσετε δωρεάν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved