Πειράματα για παιδιά: Κάντε κι εσείς το πείραμα με τις κηρομπογιές και το ζεστό νερό

Εύκολο πείραμα με κηρομπογιές και ζεστό νερό που μπορείτε να κάνετε και σήμερα το απόγευμα με τα παιδιά.

Πειράματα για παιδιά: Κάντε κι εσείς το πείραμα με τις κηρομπογιές και το ζεστό νερό
Unspash.com / Hello I'm Nik

Τα παιδιά λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα, να εξερευνούν και δεν είναι τυχαίο ότι τα πειράματα είναι από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Η ενασχόληση με τα πειράματα έχει πολλά οφέλη για τους μικρούς επιστήμονες όπως ότι καλλιεργούν την παρατηρητικότητά τους, εξοικειώνονται με απλά φαινόμενα φυσικής και χημείας και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Και αν νομίζετε ότι για τα πειράματα στο σπίτι χρειάζεστε εξειδικευμένα υλικά ή σύνεργά, κάνετε λάθος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε, είτε αυτά βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας, είτε στον σχολικό εξοπλισμό των παιδιών.

Σήμερα σας προτείνουμε ένα πολύ εύκολο πείραμα με κηρομπογιές και ζεστό νερό που προτείνει και ο μπαμπάς Surgei στο κανάλι του στο YouTube.

Πώς θα κάνετε κι εσείς το πείραμα με τις κηρομπογιές και το ζεστό νερό

Υλικά

  • 1 γυάλινο ποτήρι
  • Κηρομπογιές
  • Ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Βάλτε ζεστό νερό σε ένα γυάλινο ποτήρι. Στη συνέχεια πάρτε τέσσερις ή πέντε κηρομπογιές και κουνήστε της κυκλικά μέσα στο ποτήρι με το νερό.

Συνεχίστε το ανακάτεμα για μερικά λεπτά. Τι παρατηρείτε; Αφήστε μερικά ακόμα λεπτά να περάσουν. Τι παρατηρείτε στην επιφάνεια του νερού;

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved