Παιχνίδια και δραστηριότητες για μωρό 5 μηνών

Τι μπορούν να παίξουν οι γονείς με το 5 μηνών μωρό τους; 

 

Παιχνίδια και δραστηριότητες για μωρό 5 μηνών
Bigstock

Στην ηλικία των πέντε μηνών το μωρό σας αναπτύσσει τις βασικές του αισθήσεις με γρήγορους ρυθμούς.

Η ενέργεια που έχει είναι μεγαλύτερη, οι μυϊκές του κινήσεις και η επιδεξιότητά του βελτιώνονται όπως και η οπτική του αντίληψη σε συνδυασμό με τον συντονισμό χεριού-ματιού. Επιπλέον, θα μπορεί να εκφράζει τα συναισθήματά του με τη βοήθεια εκφράσεων του προσώπου του.

Σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης, το μωρό χρειάζεται την προσοχή σας και θα θέλει επίσης να παίζει πιο συχνά.

moro-masaei-glossa.jpg

Δραστηριότητες για μωρά πέντε μηνών

Παίξτε στο πάτωμα

Είναι σημαντικό για ένα μωρό να προσπαθεί να κινηθεί μόνο του. Κάτι τέτοιο το βοηθά ενισχύει τη μυϊκή του δύναμη ώστε να μπορεί να κυλά, να σέρνεται, να κάθεται σε όρθια θέση και να περπατά τους επόμενους μήνες.

Πάρτε λοιπόν μια κουβέρτα, αν δεν έχετε χαλί δραστηριοτήτων, και τοποθετήστε το μωρό σας πάνω σε αυτή. Απλώστε διάφορα παιχνίδια γύρω από το μωρό και ενθαρρύνετέ το να απλώνει το χέρι και να παίξει με αυτά.

Παιχνίδια για τη βελτίωση της κίνησης του ματιού

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια βοηθούν στη βελτίωση της κίνησης των ματιών του μωρού. Αυτή η απλή δραστηριότητα που ενθαρρύνει ένα παιδί να επικεντρωθεί σε ένα αντικείμενο και να παρακολουθεί την κίνησή του, θα ενισχύσει τις οπτικές του δεξιότητες.

Ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα και κρατήστε ένα παιχνίδι ή ένα αντικείμενο που κάνει ήχο και μπορεί να κρατήσει την προσοχή του μωρού σας. Μετακινήστε το αντικείμενο από τη μία πλευρά στην άλλη διασφαλίζοντας ότι η κίνηση είναι αρκετά αργή ώστε να την προλαβαίνουν τα μάτια του μωρού σας.

Portrait Of Young Caucasian Mother Holds Hug Little Toddler Baby Two Months Old, Relax Together In S

Βόλτα με το καρότσι

Προφανώς και βγάζετε το μωρό σας βόλτα με το καρότσι, όμως για να είναι πραγματικά διασκεδαστικό επιλέξτε μέρη που δεν έχουν φασαρία και κίνηση. Το πάρκο ή ένας κήπος είναι ιδανικά μέρη για να εξερευνήσει το μωρό σας. Αφήστε το να αγγίξει τα φυτά, τα λουλούδια και να νιώσει το γρασίδι ή το χώμα. Ωστόσο, προσέξτε μην βάλει χώματα στο στόμα ή ότι άλλα προλάβει να αρπάξει με τα χεράκια του.

Παιχνίδια με μουσική

Κρατήστε το μωρό σας αγκαλιά και βάλτε μουσική. Παρατηρήστε αν προσπαθεί να κινηθεί και χορέψτε ακολουθώντας τους ήχους. Επιλέξτε κυρίως απαλή, μελωδική μουσική κι όχι κάτι έντονο και δυνατό. Σημειώστε ότι η μουσική πρέπει να παίζεται ανά διαστήματα κι όχι όλη την ημέρα, γιατί σύντομα θα την αγνοεί.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να παίξετε με το 5 μηνών μωρό σας στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved