Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες και προτάσεις να απασχολήσετε ευχάριστα και δημιουργικά τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Βροχερό προβλέπεται το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού περιορίζονται αρκετά καθώς οι βόλτες σε παιδικές χαρές και πάρκα δεν θα είναι εφικτές λόγω βροχής ( και λάσπης).

Πώς λοιπόν θα απασχολήσετε τα παιδιά προκειμένου να μην είναι μπροστά σε μια οθόνη χαζεύοντας με τις ώρες τηλεόραση ή βιντεάκια στο κινητό;

Ας δούμε τι επιλογές έχετε:

Φθινοπωρινά cupcakes

Η μαγειρική ( και η ζαχαροπλαστική) είναι μια δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες παιδιών. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε παρέα τα αγαπημένα τους cupcakes. Συγκεντρώστε τα υλικά και ξεκινήστε χαλαρά και ήρεμα να εξηγείτε τη διαδικασία. Κι επειδή ο καιρός είναι φθινοπωρινός σας προτείνουμε μια ανάλογη συνταγή για αφράτα cupcakes την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

cupcakes-fthionpwrina-3.jfif

φώτο:Instagram / _thebakingwitch

Παιδικό θέατρο

Ο καιρός προσφέρεται για παιδικό θέατρο. Αν σας απασχολούν οι ιώσεις και ο κορονοιός λόγω κλειστού χώρου, φορέστε τη μάσκα σας και παρακολουθείστε μια από τις πολλές παιδικές παραστάσεις που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο. Ενδεικτικά σας προτείνουμε το έργο «Η Χάιντι και τα βουνά» στο Εθνικό Θέατρο.

xainti.jpg

Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής

Αυτό το διήμερο είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε το Μέγαρο Μουσικής. Η νέα παραγωγή, «Ο Χάυντν το ’σκασε!» ανεβαίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Μια διασκεδαστική πρωινή συναυλία για όλη την οικογένεια που αφηγείται την παράξενη ιστορία της δημιουργίας της Συμφωνίας αρ. 45 σε φα δίεση ελάσσονα, «Του αποχαιρετισμού», η οποία γράφτηκε το 1772 από τον σπουδαίο αυστριακό συνθέτη Joseph Haydn. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ταχυδακτυλουργικά κόλπα

Αν επιλέξετε να μείνετε σπίτι όλο το Σαββατοκύριακο, ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος να ψυχαγωγήσετε το παιδί σας είναι τα ...μαγικά κόλπα. Δεν χρειάζεται να τα αναζητήσετε στο διαδίκτυο. Η Elle, μαμά δύο παιδιών και μία εκ των δύο δημιουργών του καναλιού What’s Up Moms στο YouTube το έχει κάνει για σας. Δείτε τα μαγικά κόλπα εδώ.

taxudaktulourgika-kolpa.jpg

Zωγραφιές με πατάτες

Αυτή κι αν είναι μια πρωτότυπη δραστηριότητα για τα παιδιά. Πώς θα δημιουργήσετε μία ιδιαίτερη στάμπα για τις ζωγραφιές σας χρησιμοποιώντας πατάτες; Με απλά υλικά όπως μαχαίρι, χρώματα ακρυλικά, λευκή κόλλα χαρτί ή κανβάς. Η διαδικασία είναι απλή όπως θα διαπιστώσετε εδώκαι μόνοι σας.

stampa-patatas.jpg

Δοκιμάστε νέες τεχνικές ζωγραφικής

Η ζωγραφική γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν τα παιδιά δοκιμάζουν tricks και νέα κόλπα. Με αυτό τον τρόπο παρακινούνται να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Στην τέχνη άλλωστε δεν υπάρχει «ταβάνι» και το μόνο όριο είναι η φαντασία.

zografiki-gia-paidia.jpg

Δείτε εδώ πέντε νέες τεχνικές που αξίζει να δοκιμάσουν τα παιδιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved