Δραστηριότητες για παιδιά: Πέντε διασκεδαστικές τεχνικές ζωγραφικής (vid)

  • Τα οφέλη της ζωγραφικής για τα παιδιά
  • Πέντε διασκεδαστικές τεχνικές ζωγραφικής
Δραστηριότητες για παιδιά: Πέντε διασκεδαστικές τεχνικές ζωγραφικής (vid)

Υπάρχει παιδί που να μην του αρέσει να παίζει με χρώματα, μαρκαδόρους, πινέλα και καμβάδες; Η ζωγραφική είναι μία δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά όλων των ηλικιών και τα οφέλη όπως έχουν αναφέρει πολλάκις στο Mothersblog.gr, είναι περισσότερα από ένα.

Τα οφέλη της ζωγραφικής για παιδιά

Ζωγραφίζοντας τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, εξασκούν τη συνεργασία χεριού και ματιού, εξωτερικεύουν συναισθήματα και μαθαίνουν με τον τρόπο αυτό να εκφράζονται.

Επίσης είναι ένας εύκολος τρόπος να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι και εκτός, δεδομένου ότι μπορείτε πάντα να κρατάτε τα σύνεργα ζωγραφικής μαζί σας.

Πέντε διασκεδαστικές τεχνικές ζωγραφικής για παιδιά

Η ζωγραφική γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν δοκιμάζετε tricks και νέα κόλπα. Ειδικά εάν τα παιδιά ζωγραφίζουν κάθε μέρα, το να κάνουν κάτι διαφορετικό θα λειτουργήσει ως κίνητρο και θα διευρύνει τους ορίζοντές τους. Στην τέχνη άλλωστε δεν υπάρχει «ταβάνι» και το μόνο όριο είναι η φαντασία.

Αν είστε σε αναζήτηση ιδεών για ευφάνταστες και πρωτότυπες δημιουργίες, ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω βίντεο. Ο Surgei, μπαμπάς δύο παιδιών και δημιουργός του καναλιού The Dad Lab ετοίμασε ένα βίντεο με έξυπνους τρόπους να ζωγραφίσετε παρέα με τα παιδιά.

Για όλους θα χρειαστείτε υλικά που ήδη έχετε σπίτι, όπως πατάτες, ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας, ντομάτες και φυσικά χρώματα και λευκές κόλλες ή καμβάδες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και δοκιμάστε τις σήμερα κιόλας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved