Ζωγραφική για παιδιά: Φτιάξτε ζωγραφιές χρησιμοποιώντας... πατάτες (vid)

  • Πώς θα φτιάξετε τις στάμπες πατάτας
  • Τι μπορείτε να ζωγραφίσετε με τη στάμπα πατάτας;
Ζωγραφική για παιδιά: Φτιάξτε ζωγραφιές χρησιμοποιώντας... πατάτες (vid)
thefirstlime.com

Το Πάσχα πέρασε, οι πασχαλινές διακοπές, όμως, συνεχίζονται για τα παιδιά και ψάχνετε κι εσείς τρόπους να τα απασχολήσουμε στο σπίτι και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί.

Η ζωγραφική είναι μία δραστηριότητα διασκεδαστική, δημιουργική και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Με λίγα χρώματα και μία κόλλα λευκή, τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν υπέροχες δημιουργίες, μαθαίνουν να εκφράζονται, καλλιεργούν τη φαντασία τους και ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας. Επίσης, με τη ζωγραφική εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν να συντονίζουν την κίνηση ματιού χεριού.

Έξυπνα tricks για όμορφες δημιουργίες

Στο Mothersblog.gr σας έχουμε δείξει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπες ζωγραφιές χρησιμοποιώντας αντικείμενα που ήδη έχετε σπίτι σας, όπως οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια κ.α.

Σήμερα θα σας δείξουμε ακόμα έναν trick με το οποίο θα δημιουργήσετε μία ιδιαίτερη στάμπα για τις ζωγραφιές σας. Τι θα χρειαστείτε; Πατάτες!

Άλλη υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Μαχαίρι
  • Χρώματα ακρυλικά
  • Λευκή κόλλα χαρτί ή κανβάς

Αρχικά κόβετε την πτάτασ τη μέση και με το μαχαίρι σιγά σιγά δίνετε το σχήμα που θέλετε στην μία άκρη. Την άκρη αυτή χρησιμοποιείτε ως στάμπα και τη βουτάτε στο χρώμα.


https://www.instagram.com/p/CbIbl_GDCx-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την παραπάνω ιδέα εμπνευστήκαμε από ένα βίντεο του μπαμπά Surgei. Ο Surgei έχει δύο γιους και έχει δημιουργήσει το κανάλι The Dad Lab στο YouTube. Εκεί δημοσιεύει βίντεο με δραστηριότητες, πειράματα και πολλά ακόμα που κάνει και ο ίδιος με τα παιδιά του. Ο νεαρός πατέρας δημιουργήστε τις στάμπες από πατάτα και έφτιαξε τουλίπες και πολλά ακόμα σχέδια με τους γιους του.

Δείτε το βίντεο, πέρτε ιδέες και κάντε τις δικές σας δημιουργίες.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved