Πώς μία παιδική ζωγραφιά μπορεί να αποτελέσει το όχημα για τα πιο μεγάλα όνειρα

Όλα τα παιδιά είναι δημιουργικά και όλα είναι εξοπλισμένα με αστείρευτη φαντασία.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς μία παιδική ζωγραφιά μπορεί να αποτελέσει το όχημα για τα πιο μεγάλα όνειρα
Bigstock

Dream Big: αυτό λέω συνέχεια στην κόρη μου για να την ενθαρρύνω και για να μην σταματήσει ούτε μια στιγμή να ονειρεύεται. Ξέρετε τα όνειρα είναι σπουδαίο πράγμα. Όνειρα και στόχοι. Μόνο αυτά κάνουν την καθημερινότητα διαφορετική. Είναι ωραίο να ξυπνάς μωρέ το πρωί γνωρίζοντας ότι έχεις έναν στόχο να επιτύχεις. Έτσι για κάτι ελπίζεις, κάτι περιμένεις και για κάτι κοπιάζεις.

Αυτή η ενθάρρυνση ξεκίνησε από τότε που η κόρη μου ήταν αρκετά μικρή. Από την ηλικία των τριών ετών της ζητούσα να εκφράζεται μέσα από τη ζωγραφική και να αποτυπώνει στο χαρτί όλα όσα ονειρεύεται, όλα όσα την προβληματίζουν και όλα όσα νιώθει. Ακόμη και σήμερα που είναι 12 ετών, η ζωγραφική είναι ένα μέσο που εκφράζει τα συναισθήματά της.

toyotadream-car-(2).jpg

Όλα τα παιδιά είναι δημιουργικά και όλα είναι εξοπλισμένα με αστείρευτη φαντασία. Φαντασία που μπορεί να τα βοηθήσει να αλλάξουν όλο τον κόσμο. Αυτή η ικανότητα τους δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσουν νέες εικόνες και ιδέες που δε μπορούν να γίνουν αντιληπτές μέσω της όρασης, της ακοής ή άλλων αισθήσεων. Αυτό ζητά και η TOYOTA κάθε χρόνο μέσα από τον διαγωνισμό της και αυτό κάνει και η κόρη μου μέσα από αυτόν.

Ο παιδικός διαγωνισμός, Dream Car Contest, με θέμα: «Ζωγράφισε το αυτοκίνητο των ονείρων σου», είναι ένας διαγωνισμός που ενθουσιάζει την κόρη μου τα τελευταία χρόνια. Αν και η ίδια λαμβάνει μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από την TOYOTA παγκοσμίως τα τελευταία 16 χρόνια.

Παιδιά από όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα: έως και 7 ετών, 8 έως 11 και 12 έως 15, ζωγραφίζουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους όπως το καθένα το φαντάζεται και από τις ζωγραφιές που μαζεύονται, οι 3 πρώτες που θα επιλέξει η τοπική κριτική επιτροπή σε κάθε κατηγορία, κερδίζουν κάποιο δώρο. Στη συνέχεια οι 9 νικητές από όλες τις χώρες θα συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό, έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα από τα χρηματικά έπαθλα.

Όταν το παιδί σχεδιάζει έναν καλύτερο κόσμο

Γνωρίζοντας ότι η ζωγραφική (όπως και πολλές τέχνες) είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, σκέψεων, απόψεων και ιδεών, ενθαρρύνω την κόρη μου να σχεδιάζει και αυτό της ζήτησα να κάνει και φέτος μέσα από αυτόν τον υπέροχο διαγωνισμό ζωγραφικής. Να εμπνευστεί από τη φύση, τη θάλασσα, τα ηλιοβασιλέματα και τα συναισθήματά της, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο, μη ρεαλιστικό.

Παροτρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο και ζητήστε τους να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και τις ευαισθησίες τους μέσα από τη ζωγραφική και τι καλύτερο από το να φτιάξουν και μια ζωγραφιά που ίσως βραβευθεί.

Τα βήματα για να λάβετε συμμετοχή είναι απλά:

1) Κατεβάστε τους Όρους και τη Φόρμα Συμμετοχής

2) Συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής

(συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και θυμηθείτε να δώσετε ένα τίτλο και μια σύντομη περιγραφή για το αυτοκίνητο των ονείρων των παιδιών σας)

3) Δώστε την άδειά σας και υπογράψτε τη φόρμα συμμετοχής για να είναι έγκυρη.

4) Στείλτε στην TOYOTA Ελλάς το έργο του παιδιού σας

(Μπορείτε να το ταχυδρομήσετε ή να το στείλετε ηλεκτρονικά, μαζί με τη φόρμα συμμετοχής, στα στοιχεία που θα βρείτε παρακάτω).

Τι πρέπει να ξέρετε επιπλέον:

  • Τι υλικά χρειαστείτε για τη ζωγραφιά: αρκετή φαντασία, ένα χαρτί μεγέθους A3 ή Α4 και ό,τι είδους χρώματα αρέσουν στα παιδιά σας όπως ξυλομπογιές, κηρομπογιές, μαρκαδόρους ή και νερομπογιές! Τα παιδιά μπορούν ακόμα να συμμετάσχουν με ζωγραφιά σχεδιασμένη σε υπολογιστή!
  • Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό; Οι ηλικιακές ομάδες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και συγκεκριμένα: έως 7 ετών, 8 - 11 ετών και 12 - 15 ετών.
  • Πότε λήγει ο διαγωνισμός; Ο ελληνικός διαγωνισμός ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώνεται 31 Ιανουαρίου 2023.
  • Σε ποια διεύθυνση θα πρέπει να στείλετε τη δημιουργία του παιδιού σας;

ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
Γραφείο Διαγωνισμού ΤΟΥΟΤΑ Dream Car
Εθνικής Αντιστάσεως 48
Τ.Κ. 152 31 Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ.: 210 2808000
ή
ηλεκτρονικά στο cc@toyota.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved