Δραστηριότητες για παιδιά 4 ετών - Τι μπορείτε να παίξετε μαζί τους στο σπίτι

Ιδέες για δραστηριότητες ηλικίας 4 ετών μέσα στο σπίτι.

Δραστηριότητες για παιδιά 4 ετών - Τι μπορείτε να παίξετε μαζί τους στο σπίτι
Bigstock

Για τους γονείς η απασχόληση των μικρών παιδιών στο σπίτι, ειδικά όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει, είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Πόσες κατασκευές να κάνουν με τουβλάκια και πόσες χειροτεχνίες;

Επιπλέον τα παιδιά ηλικίας 4 ετών βαριούνται εύκολα και θέλουν να κάνουν καινούρια πράγματα.

Σήμερα, λοιπόν, θα σας προτείνουμε ορισμένες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα τετράχρονα για να τα απασχολήσετε αλλά και για να διασκεδάσετε.

Ζυμάρι

Εκτός από την πλαστελίνη που έτσι κι αλλιώς τη λατρεύουν τα παιδιά, και το ζυμάρι ενδείκνυται για διασκεδαστικό παιχνίδι. Πάρτε ένα μπολ βάλτε λίγο χλιαρό νερό, προσθέστε αλεύρι και αφήστε τα 4χρονα να παίξουν με την ψυχή τους.

Ρολά τουαλέτας

Συγκεντρώστε τα ρολά τουαλέτας και δώστε τα στα παιδιά να δημιουργήσουν ότι θέλουν. Δώστε τους ιδέες να ζωγραφίσουν μάτια, μαλλιά, να κολλήσουν χαρτάκια και οτιδήποτε θα τα κάνουν χαρούμενα και περήφανα για τον εαυτό τους.

Πλαστικά καπάκια

Τα πλαστικά καπάκια έχουν πολλές χρήσεις και μία από αυτές είναι ότι μπορούν να αξιοποιηθούν για παιχνίδι των παιδιών. Χρειάζεται όμως προσοχή , μην τυχόν το παιδί σας βάλει το καπάκι στο στόμα και πνιγεί. Από τη στιγμή που θα είστε συνεχώς δίπλα του, ζητήστε του να ξεχωρίσει τα καπάκια ανάλογα με τα χρώματα ή να τα βάζει πάνω στους αριθμούς που έχετε γράψει σε ένα χαρτί, επαναλαμβάνοντάς τους μαζί κάθε φορά.

Αυτές κι άλλες πολλές ακόμα ιδέες μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved