Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, πειράματα, συνταγές και πολλά ακόμα περιλαμβάνονται στις προτάσεις μας και αυτήν την εβδομάδα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας με όσα μπορείτε να κάνετε το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά και να περάσετε δημιουργικό χρόνο όλοι μαζί. Το Σαββατοκύριακο άλλωστε είναι μέρες χαλάρωσης, ξεκούρασης αφιερωμένες στην οικογένεια και αξίζει να απολαύσετε την κάθε στιγμή.

Γιορτάστε το Halloween

Το Halloween γιορτάζεται ολοένα και από περισσότερους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αν μη τι άλλο, είναι μία γιορτή με την οποία τα παιδιά ενθουσιάζονται. Οι σκαλιστές κολοκύθες, οι λαχταριστές λιχουδιές και οι spooky φιγούρες είναι must. Αν φέτος θέλετε να γιορτάσετε κι εσείς το Halloween, σας προτείνουμε τα εξής:

Σκαλίστε κολοκύθες

Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από την Ιρλανδία. Πρόκειται για έναν μύθο που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες όταν έφτασαν στην Αμερική και μέχρι και σήμερα θεωρείται το πιο γνωστό έθιμο που σχετίζεται με το Halloween στην Αμερική και όχι μόνο.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το έθιμο και τον μύθο και πώς θα σκαλίσετε τις δικές σας κολοκύθες βήμα-βήμα.

Ή και μήλα

skalizontas-mila-gia-to-halloween-(1).jpg

Κι όμως, αν σας φάινεται μπελάς το σκάλισμα κολοκύθας, μπορείτε να σκαλίσετε και μήλα. Η διαδικασία είναι εξίσου διασκεδαστική και στο εξωτερικό συνηθίζεται εξίσου. Μάλιστα έχει και ειδική ονομασία, λέγεται Shrunken Apple Heads.

Συνήθως σκαλίζουν τα μήλα σε περίεργα και τρομακτικά κεφάλια και τα τοποθετούν σε ένα μπολ με λεμόνι για ένα λεπτό. Έπειτα προσθέτουν μια γενναιόδωρη κουταλιά αλάτι. Αυτά τα δύο υλικά θα βοηθήσουν το μήλο να διατηρηθεί και να μην σαπίσει. Δείτε τη διαδικασία και ιδέες εδώ.

Δείτε Halloween ταινίες

https://www.instagram.com/p/Ci0Q40_plQ9

Ήρθε ο καιρός να «τρομάξετε» λίγο. Υπάρχουν ταινίες που μπορεί να δει μια οικογένεια μαζί και είναι διαθέσιμες online. Αυτές οι ταινίες θα σας βάλουν μέσα στο halloween κλίμα και θα φέρουν «ανατριχίλα» στην μαμά, τον μπαμπά και τα παιδιά. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Φτιάξτε slime κολοκύθας

Φτιάξτε πορτοκαλί slime που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Μάλιστα η συνταγή που θα βρείτε εδώ είναι για βρώσιμο slime, οπότε και τα παιδιά σας μπορούν να φάνε αν θέλουν.

Φτιάξτε πίτσα φαντασματάκι μαζί με τα παιδιά

Εκτός από τις δραστηριότητες και τη διακόσμηση στο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε για βραδινό μια halloween συνταγή. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που θα δείτε παρακάτω. Halloween πίτσα με φαντασματάκια.

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Κάντε πειράματα

kourkoumas-peirama-gia-paidia.jpg

Εάν κι εσάς το παιδί σας λατρεύει τα πειράματα, μπορείτε να εκμετελλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε τώρα το Σαββατοκύριακο και να κάνετε παρέα πειράματα με υλικά που έχετε στο σπίτι. Τι σας προτείνουμε:

Δοκιμάστε νέες τεχνικές ζωγραφικής

zografiki-gia-paidia.jpg

Η ζωγραφική γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν δοκιμάζετε tricks και νέα κόλπα. Ειδικά εάν τα παιδιά ζωγραφίζουν κάθε μέρα, το να κάνουν κάτι διαφορετικό θα λειτουργήσει ως κίνητρο και θα διευρύνει τους ορίζοντές τους. Στην τέχνη άλλωστε δεν υπάρχει «ταβάνι» και το μόνο όριο είναι η φαντασία.

Δείτε εδώ πέντε νέες τεχνικές που αξίζει να δοκιμάσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved