Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Χειροτεχνίες, πειράματα και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Η πρώτη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς έφτασε στο τέλος της και ήταν μια εβδομάδα προσαρμογής και συγκίνησης. Τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία, είδαν του παλιούς τους συμμαθητές και σιγά σιγά μπαίνουν σε μία νέα καθημερινή ρουτίνα.

Το Σαββατοκύριακο όμως είναι χρόνος ξεκούρασης, διασκέδασης και χαλάρωσης. Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά τις μέρες αυτές; Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για χειροτεχνίες, κατασκευές και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Φτιάξτε κασετίνες χρησιμοποιώντας τις παλιές σας κάλτσες

d41565a4-moluvothiki.jpg

Εάν δεν έχετε εφοδιαστεί ακόμα με κασετίνα ή εάν απλώς το παιδί έχει βαρεθεί την περσινή του, αξιοποιήστε παλιές μάλλινες κάλτσες σας για να φτιάξετε κασετίνες εντυπωσιακές και πολύ ιδιαίτερες.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε βήμα-βήμα.

Φτιάξτε διακοσμητικά για τα στυλό και τα μολύβια

Κάντε την ώρα του μαθήματος και του διαβάσματος ακόμα πιο διασκεδαστική και φτιάξτε ιδιαίτερα διακοσμητικά για το μολύβι ή τα στυλό σας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε.

Κάντε πειράματα

peiramata-gia-paidia.jpg

Τα παιδιά βρίσκουν τα πειράματα εξαιρετικά ενδιαφέρονται και είναι μία δραστηριότητα που συνδυάζει διασκέδαση και μάθηση. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα διασκεδαστικό πείραμα με ήχους. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εδώ.

Ζωγραφίστε τη βροχή

Εμπνευστείτε από τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου και φτιάξτε φθινοπωρινές δημιουργίες. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές και δωρεάν χρωμοσελίδες για να ζωγραφίσετε το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική είναι επίσης μία δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά. Αυτό το Σαββατοκύριακο, μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε παρέα με τα μικρά σας λαχταριστά και υγιεινά σνακ που μπορούν αν πάρουν μαζί τους και στο σχολείο.

Τι σας προτείνουμε;

Γλυκό σπιτικό ψωμί με μύρτιλα και μπανάνα

Υλικά:

  • 2 μπανάνες μεσαίου μεγέθους
  • 2 αυγά
  • 55 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας
  • ½ φλιτζάνι έλαιο καρύδας
  • 110 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 55 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι μύρτιλα

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε όλα τα υγρά υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα στο δεύτερο μπολ το περιεχόμενο του πρώτο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώστε μία μακρόστενη φόρμα και στο κάτω μέρος τοποθετήστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.

Ρίξτε μέσα το μείγμα και ψήστε για 55 με 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved