Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Χειροτεχνίες, πειράματα, ζωγραφιές και πολλά πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Funny toddler boy riding a baby scooter outdoors on autumn day. Kid training balance on mini bike in a city park. Child exploring nature. Autumn activities for small kids. Bigstock

Σαββατοκύριακο σημαίνει ξεκούραση, χαλάρωση, χρόνος με την οικογένεια. Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Κατασκευές, πειράματα, συνταγές θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας και θα περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί.

Φτιάξτε ζωάκια με τη μέθοδο origami

b9932c4d-poulia-origami.jpg

Οι κατασκευές origami είναι από τις πιο ιδιαίτερες που μπορείτε να φτιάξετε και μάλιστα χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε χειροτεχνίες ζωάκια με τη μέθοδο origami. Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Κάντε πείραματα και μάθετε για τη χλωροφύλλη

236cd0b3-fthinopwrino-peirama-gia-paidia.jpg

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα την εποχή αυτή; Τι είναι η χλωροφύλλη και πώς επηρεάζει το χρώμα των φύλλων; Δοκιμάστε να κάνετε αυτό το πείραμα με φύλλα, οινόπνευμα και χαρτί κουζίνα. Δείτε αναλυτικά τι θα χρειαστείτε και τη διαδικασία για να το κάνετε εδώ.

Φτιάξτε μία μολυβοθήκη δεινοσαυράκι

1664451171773-236077759-moluvothiki-deinosauros.png

Φτάξτε μία μολυβοθήκη με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας για το γραφείο του παιδιού στο παιδικό δωμάτιο. Οι επιλογές σας είναι πολλές, εάν όμως και εσάς το μικρό σας έχει αδυναμία στα δεινοσαυράκια αξίζει να κάνετε αυτήν εδώ.

Ζωγραφίστε με τα δάχτυλα

zografiki me ta daxtula ofeli

Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα και έχει σημαντικά οφέλη για τα παιδιά όπως την εξάσκηση των κινητικών δεξιοτήτων και τη διέγερση των αισθήσεων.

Επίσης, μπορεί να ενισχύσει τις λεκτικές δεξιότητες, ενώ μέσα από την ανάμειξη των χρωμάτων, τα παιδιά μπορούν να μάθουν περισσότερα για το κάθε χρώμα και πώς προκύπτει το κάθε ένα. Τέλος, η ζωγραφική με τα δάχτυλα, όπως και γενικότερα η ζωγραφική ενισχύει την φαντασία και τη δημιουργικότητα, δυναμώνει χέρια και δάχτυλα και το πιο σημαντικό, είναι διασκεδαστική. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Back To School Concept - Mother Making School Lunch
Back to school concept - mother making school lunchBigstock

Η μαγειρική είναι μία δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά. Μίας και το Σαββατοκύριακο σίγουρα έχετε περισσότερο χρόνο είναι ευκαιρία να μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και να φτιάξετε μαζί υγιεινές λιχουδιές που θα μείνουν και για κολατσιό την ερχόμενη εβδομάδα.

Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved