Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, πειράματα, συνταγές, δραστηριότητες.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα να ξεκουραστείτε, να αποφορτιστείτε και να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια. Και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά, εντός και εκτός σπιτιού.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Φτιάξτε φθινοπωρινές κατασκευές

https://www.instagram.com/p/CU_ylZqMgLd

Βροχές, καταιγίδες, βοριάδες είναι η πρόγνωση για αυτό το Σαββατοκύριακο κι εμείς εμπνευστήκαμε από τον φθινοπωρινό σκηνικό για τις κατασκευές που σας προτείνουμε. Δείτε εδώ εύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, μία για το Σάββατο και μία για την Κυριακή.

Φτιάξτε βρώσιμη δαχτυλομπογιά για τις πιο… νόστιμες δημιουργίες

Η σπιτική δαχτυλομπογιά είναι εκείνο το είδος μαγείας που λείπει από τη ζωή σας και το σπιτικό σας. Οι δαχτυλομπογιές όχι μόνο είναι μια αισθητηριακή δραστηριότητα αλλά επίσης και μια δραστηριότητα που θα κρατήσει τα παιδιά σας απασχολημένα για πολλή ώρα. Ο κίνδυνος να βάλουν τα μικρά σας, τα δάχτυλά τους στο στόμα; Μεγάλος, γι' αυτό και αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το στόμα και φυσικά είναι πολύ νόστιμη. Δείτε την εδώ.

Κάντε το πείραμα με τις κηρομπογιές και το ζεστό νερό

peirama-me-kirompogies.jpg

Unspash.com / Hello I'm Nik

Η ενασχόληση με τα πειράματα έχει πολλά οφέλη για τους μικρούς επιστήμονες όπως ότι καλλιεργούν την παρατηρητικότητά τους, εξοικειώνονται με απλά φαινόμενα φυσικής και χημείας και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Και αν νομίζετε ότι για τα πειράματα στο σπίτι χρειάζεστε εξειδικευμένα υλικά ή σύνεργά, κάνετε λάθος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε, είτε αυτά βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας, είτε στον σχολικό εξοπλισμό των παιδιών. Τι σας προτείνουμε για αυτό το Σαββατοκύριακο; Ένα εύκολο πείραμα με κηρομπογιές και ζεστό νερό. Δείτε το εδώ.

Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε μπισκότα σε φθινοπωρινά σχέδια

https://www.instagram.com/p/CjFCq8Bscrj

Μαγειρεύοντας, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με υλικά και τρόφιμα, να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να εξασκηθούν στην αριθμητική μετρώντας υλικά συνταγών, να μάθουν να δουλεύουν συνεργατικά.

Αυτό το διήμερο που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξτε μαζί φθινοπωρινά μπισκότα σε υπέροχα σχέδια. Δείτε εδώ μία βασική συνταγή και ιδέες για τη διακόσμηση.

Συμμετέχετε στις κυριακάτικες δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων

kyriakes-stin-athina-(4).jpg

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του μέσα από συναρπαστικές δράσεις δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή. Η επόμενη «Κυριακή στην Αθήνα» έρχεται στις 16 Οκτωβρίου και θα έχει γεύση από… αλάτι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved