Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια, χαλάρωση ξεκούραση. Εάν έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, εκμεταλλευτείτε το επόμενο διήμερο για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά και να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και αυτήν, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Κάντε κατασκευές

https://www.instagram.com/p/CgPUl2SLPIp

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία all-time-classic δραστηριότητα και τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε καλοκαιρινές κατασκευές με απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Παρακάτω μερικές ιδέες:

Πειράματα

Έχετε έναν μικρό επιστήμονα στο σπίτι; Η ενασχόληση με τα πειράματα έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά όπως ότι εξοικειώνονται με τη φυσική και τη χημεία, ότι εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και ότι μαθαίνουν να παρατηρούν και να σκέφτονται.

Μπορείτε να κάνετε απλά πειράματα και στο σπίτι και εδώ έχουμε συγκεντρώσει 15 από αυτά.

Ασχοληθείτε με κηπουρική

Με την κηπουρική μπορείτε να ασχοληθείτε είτε έχετε κήπο είτε όχι και αυτό γιατί μπορείτε να φυτέψετε λαχανικά σε βάζα και σπόρους σε σφουγγάρια. Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες εδώ. Δώστε, λοιπόν, στα μικρά σας την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην καλλιέργεια λαχανικών ή λουλουδιών αυτό το καλοκαίρι. Ο Αύγουστος είναι ο τέλειος μήνας για να διδάξετε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας τα φυτά, άλλωστε αυτές οι δραστηριότητες με την καλλιέργεια των φυτών παρέχουν πρακτική και ενεργή μάθηση στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και παράλληλα είναι κάτι παραπάνω από διασκεδαστικές.

Οργανώστε βραδιά κινηματογράφου

Ψήστε σπιτικά ποπ κορν ή φτιάξτε σπιτική πίτσα και διαλέξτε μαζί με τα παιδιά μία παιδική ταινία για να δείτε. Μετατρέψτε το σαλόνι σε αίθουσα κινηματογράφο και απολαύστε μία ιδιαίτερη βραδιά.

Παίξτε παιχνίδια με παγάκια

Διανύουμε ένα ακόμα κύμα καύσωνα και ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστούν τα παιδιά είναι τα παιχνίδια με παγάκια. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

Ζωγραφίστε βότσαλα και πέτρες

zografiki-se-petres-final.jpg

Έχετε πέτρες και βότσαλα που έχετε μαζέψει από τη θάλασσα στο σπίτι; Αξιοποιήστε τα για να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες. Πιάστε πινέλο και μπογιές και ζωγραφίστε πάνω τους ζώα, λουλούδια και ό,τι άλλο εσείς θέλετε. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved