Χειροτεχνίες για παιδιά: Καλοκαιρινές κατασκευές origami

Εύκολες χειροτεχνίες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Χειροτεχνίες για παιδιά: Καλοκαιρινές κατασκευές origami

Στις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά έχουν πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο και όπως οι περισσότεροι γονείς, ίσως κι εσείς να αναζητάτε διασκεδαστικές δραστηριότητες για να τα απασχολήσετε.

Οι κατασκευές origami είναι από τις πιο εύκολες που μπορείτε να δοκιμάσετε. Χρειάζονται μονάχα χαρτιά σε διάφορα χρώματα με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε απίθανα σχέδια. Αυτό άλλωστε υποδεικνύει και η ίδια η λέξη, η οποία προέρχεται από τις ρίζες «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού.

Η τέχνη της χαρτοδιπλωτικής άνθισε στην Ιαπωνία μετά την ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας χαρτιού κατά την περίοδο Edo (1603-1868). Πριν από αυτήν την περίοδο η χαρτοδιπλωτική ήταν αυστηρά περιορισμένη για χρήση σε θρησκευτικές τελετές.

Το πρώτο βιβλίο για κατασκευές origami εκδόθηκε το 1764 και λεγόταν Tsutsumi-no-Ki και ακολούθησε το 1797 το Hiden Senbazaru Orikata, το οποίο περιελάμβανε βασικές οδηγίες με σχεδιαγράμματα για 49 διαφορετικές εκδοχές χάρτινων γερανών.

Στις κατασκευές origami απαγορεύεται αυστηρά το κόψιμο με ψαλίδι αν και πολλές από τις κατασκευές που βλέπουμε σε βίντεο στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν και κόψιμο ή τη σύνθεση δύο διαφορετικών χαρτιών.

Ιδού μερικές καλοκαιρινές ιδέες εμπνευσμένες από το καλοκαίρι.

Δελφινάκια





Ψαράκια





Χταποδάκια





Χελωνίτσα





Καβουράκια


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved