Καλοκαιρινές κατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε μέδουσες με φίλτρα του καφέ

Μία εύκολη κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Καλοκαιρινές κατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε μέδουσες με φίλτρα του καφέ

Οι καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζονται για τα παιδιά. Όσοι έχετε επιστρέψετε από χωριά και νησιά, προσπαθείτε να προσαρμοστείτε ξανά στην καθημερινή σας ρουτίνα και παράλληλα να βρείτε διασκεδαστικές δραστηριότητες να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι.

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία δραστηριότητα που κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών. Όταν μάλιστα οι κατασκευές αυτές δεν είναι τόσο συνηθισμένες , τα παιδιά ενθουσιάζονται ακόμα περισσότερο. Τι σας προτείνουμε λοιπόν σήμερα; Να φτιάξετε εντυπωσιακές μέδουσες χρησιμοποιώντας φίλτρα του καφέ.

Και όμως, τα φίλτρα του καφέ, είτε έχετε ήδη σπίτι σας, είτε αυτή η κατασκευή σας πείσει να τα προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ, έχουν πολλές περισσότερες χρήσεις από την προφανή. Θυμηθείτε το σχετικό άρθρο μας εδώ. Μία από αυτές είναι και η αξιοποίησή τους σε χειροτεχνίες και κατασκευές.

https://www.instagram.com/p/CgPUl2SLPIp

Πώς θα φτιάξετε τις μέδουσες με φίλτρα του καφέ

Την ιδέα μας έδωσε η Soph μέσα από το προφίλ της στο Instagram. Η Soph δίνει ιδέες για εύκολες κατασκευές με λίγα υλικά που σίγουρα θα ξετρελάνουν τα μικρά σας.

Για τις μέδουσες θα χρειαστείτε:

  • Φίλτρα του καφέ
  • Ακρυλικά χρώματα και δαχτυλομπογιές
  • Κόλλες Α4
  • Ψαλίδι
  • Αυτοκόλλητα ματάκια

Τι πρέπει να κάνετε:

Βουτήξτε την παλάμη του παιδιού σε ένα χρώμα από τις δαχτυλομπογιές και αφήστε το αποτύπωμα σε μία κόλλα Α4. Στη συνέχεια χρωματίστε με το ίδιο χρώμα το φίλτρο του καφέ και διπλώστε το στη μέση. Κολλήστε τα φίλτρα του καφέ όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία και στη συνέχεια κολλήστε τα αυτοκόλλητα ματάκια. Έτοιμες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved