Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και για όσους δεν έχετε φύγει για διακοπές, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι. Εάν τα μικρά σας έχουν βαρεθεί να κάνουν συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, αυτές οι ιδέες σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

Πειράματα με μπαλόνια

Τα πειράματα είναι μια ωφέλιμη και πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά. Με αυτήν την ενασχόληση τα παιδιά εξοικειώνονται με βασικούς κανόνες φυσικής και χημείας, αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Στο σπίτι μπορείτε να κάνετε πολλά πειράματα με απλά και λίγα υλικά και για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε τα πειράματα με μπαλόνια. Δείτε πέντε πειράματα με μπαλόνια εδώ.

Ζωγραφίστε πέτρες

zografiki-se-petres-final.jpg

Έχετε πέτρες και βότσαλα που έχετε μαζέψει από τη θάλασσα στο σπίτι; Αξιοποιήστε τα για να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες. Πιάστε πινέλο και μπογιές και ζωγραφίστε πάνω τους ζώα, λουλούδια και ό,τι άλλο εσείς θέλετε. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

Κάντε εύκολες καλοκαιρινές κατασκευές

Από τις κλασικές και διαχρονικές δραστηριότητες που τα παιδιά δεν βαριούνται ποτέ, είναι η κατασκευή χειροτεχνιών. Με υλικά χειροτεχνίας που σίγουρα έχετε για τα μικρά σας στο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε καλοκαιρινές δημιουργίες και να τις διακοσμήσετε στο σπίτι, στο παιδικό δωμάτιο ή να τις δώσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

Φτιάξτε σαπουνόφουσκες που δεν σκάνε

sapounofouskes-paidia.jpg

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες και εμείς βρήκαμε τον τρόπο να φτιάξετε τις πιο εντυπωσιακές φούσκες που δεν σκάνε. Δείτε βήμα-βήμα πώς θα τις κάνετε εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Για τα παιδιά η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα με την οποία όχι μόνο μαθαίνουν νέες τροφές, αλλά μαθαίνουν να συνεργάζονται και αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε να φτιάξετε μπισκότα με τρία υλικά. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Εξόρμηση σε παραλίες εντός Αττικής

paralies-gia-paidia.jpg

Εάν ακόμα δεν έχετε φύγει για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μπορείτε αυτό το Σαββατοκύριακο να απολαύσετε το μπάνιο σας και να δροσιστείτε σε παραλίες εντός Αττικής. Δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε και αυτές οι τρεις που θα δείτε εδώ, είναι κατάλληλες και kids-friendly.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved